Đorđe S: Dobra energija kao recept za uspeh

FOTO: Facebook

Za iSerbia portal nam otkriva kako se snašao sa ekipom serije „Sinđelići“, šta misli o seriji „Vojna Akademija 3“, koliko je podrška porodice važna, šta radi u slobodno vreme, ali i zbog čega prijemni na FDU predstavlja bauk za one koji žele da ga upišu.

Koliko misliš da je važna podrška prijatelja i porodice i da li misliš da se može uspeti iako nemamo nekog ko će nam dati „vetar u leđa“?

Mislim da je jako važno imati podršku porodice, prijatelja ili poznanika u krajnjem slučaju, jer je čovek emotivno biće, sklono psihičkim i emotivnim padovima, pa samim tim, bitno je imati nekog u takvim trenucima, da vam da snage, da vas ohrabri i da „vetar u ledja“, i podseti vas na neke stvari koje ste usled problema i određenih situacija u životu, zaboravili.

16176760_10212130937248217_529965477_n.jpg

FOTO: Facebook

Veliki broj maturanata se dugo priprema za prijemni za glumu. Zbog čega taj prijemni nekima predstavlja toliki bauk? Kakva su tvoja iskustva po tom pitanju?

Predstavlja na neki način problem, koji naravno nije nerešiv i koji zavisi samo od toga da li ćemo mi u tih deset, ili petnaest minuta, ili više, koliko imamo da pokažemo svoj program koji smo pripremili za prijemni ispit, uspeti da se opustimo i da pokažemo ono najbolje od sebe, da iskoristimo to vreme , da sebe predstavimo u najboljem i naiskrenijem svetlu ili ćemo, s druge strane, dozvoliti da nas uzbuđenje ili trema spreče u tome. Dakle, drugim rečima, bitno je razlučiti da li nam je važnija gluma ili trema.

Na kojoj godini studija su počele da ti se nude uloge u predstavama? Sećaš li se svoje prve profesionalne uloge u pozorišnoj predstavi? Kako si se tada snašao?

To je bilo odmah posle prve godine glume, kada mi je moj profesor Dragan Petrović, dozvolio, uz upozorenje da gluma i moje studije ne smeju da trpe, neke vanškolske profesionalne angažmane. Dobio sam tri velike uloge, u predstavi „Muza“, sastavljenu od nekoliko jednočinki ruske spisateljice Muze Pavlove, a u režiji Isidore Goncić. Dobro sam se snašao, mogu da kažem, što je i publika na premijeri potvrdila.

Pojavljivao si se u epizodama serije „Andrija i Anđelka“, a snimaju se i epizode serije „Sinđelići“ u kojoj ćeš takođe glumiti. Kako si se snašao među tom ekipom i kako ti se dopada uloga?

U seriji „Andrija i Andjelka'“ sam tumačio lik „Stefana“, frizera homoseksualnog opredeljenja, a u seriji „Sindjelići“, tumačim ulogu „Rokija“, barmena/boksera, grubog muškarca, kome inteligencija nije baš na zavidnom nivou. Svaka uloga, koja me na neki način izmeštava iz zone komfora, iz oblasti osvojenog, je uvek zanimljiva. Uvek mi je zanimljivo da igram lik koji nema puno veze sa mnom, pa samim tim su i ove uloge, u određenoj meri za mene bile izazov. Sa ekipom sam se naravno odlično slagao. Kada na set doneseš pozitivnu energiju, radost i osmeh, retko ko će to shvatiti na negativan način, pa smo samim tim na snimanjima uvek imali odličnu atmosferu i energiju.

Početkom novembra meseca bila je premijera filma „Vojna akademija 3 – novi početak“ u kojem si imao vrlo zanimljivo ulogu brucoša. Da li te je taj deo oko upisa na Akademiju podsetilo na period kada si ti trebao da upišeš fakultet?

Na neki način jeste. Samo što je prijemni za Vojnu akademiju, daleko komplikovaniji od onog prijemnog koji sam ja polagao na fakultetu.

FB_IMG_1484170259259.jpg

FOTO: Facebook

Ubačena je nova postavka glumaca, da li misliš da ćete dostići onoliku popularnost koliku je dostigla prva ekipa Vojne akademije?

Na ovo pitanje mogu da odgovorim tek pošto se završi emitovanje serije „Vojna akademija 3“.

Kada izađeš iz svojih uloga i distanciraš se od posla, kako najradije provodiš slobodno vreme?

Svoje slobodno vreme provodim sa porodicom, prijateljima ili čitajući knjigu, slušajući muziku u svojoj sobi. Nekada volim da se opustim tako što sviram kontrabas ili gitaru.

U kojim predstavama trenutno igraš i da li se uskoro može očekivati neka nova uloga?

Predstave u kojima trenutno igram u Beogradu su: „Ćelava pevačica“ u Ateljeu 212, „Sweet Charity“ u pozorištu na Terazijama, „Magareće godine“ i „Zvezdarski vitez“ u pozorištu „Boško Buha“, sa glumačkom trupom „Prinčevi“ predstava „I živeli su srećno“ na večernjem repertoaru, u pozorištu „Pinokio“ i sa glumačkom trupom „Kolektiv“ i predstava „Hoćete li da se igramo“ .
Trenutno spremam treću predstavu u pozorištu „Boško Buha“, pod nazivom „Aladin i čarobna lampa“ u režiji Milana Karadžića. Premijera će biti oko 20. februara. Vidimo se!

Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.


Pročitajte i:
Stojan Đorđević: Ko mi je smestio ubistvo?
Posetite izložbu o životu velikog naučnika
Milica T: Prevaziđite sebe i zacrtane ciljeve!