iSerbia je u POLUFINALU EYA!

Naša iSerbia! Ona koja je pre dve godine u Skupštini grada Beograda dobila PC Press priznanje za jedan od top 50 sajtova, koja vas periodično obraduje novim projektima našeg istoimenog udruženja, koji povezuju Srbiju i dijasporu upravo na ovom mestu, iSerbia koja u svakom trenutku okuplja na stotine mladih iz cele Srbije da ovde pišu, prevode, sastavljaju uredništvo itd. Onaj internet portal koji od nedavno nastoji da promoviše neafirmisane umetnike i da vam ponudi odlične komentare svojih vrsnih, redovnih kolumnista. Onlajn prostor koji je mladima na početku karijere redovna početna stanica pri pretraživanju raznih korisnih konkursa i onaj onlajn prostor odakle počinje svaka omladinska priča koja ima za cilj da vas edukuje, podstiče i podržava sada kada vam je to najpotrebnije. Eto, taj prostor koji vas okuplja sada je u grupi oko 60 najboljih omladinskih projekata iz cele Evrope. Znate li koliko je to mali broj na evropskom nivou?

Znate li šta je Evropska omladinska nagrada?

Evropska omladinska nagrada (eng. European Youth Award - EYA) je evropsko takmičenje koje motiviše mlade ljude, socijalne preuzetnike i start-apere da proizvedu digitalne projekte koji imaju uticaj na društvo. Takvi projekti sa kojima mladi nosioci projekata, mlađi od 30 godina, konkurišu predstavlja njihov potencijal da stvaraju inovativna rešenja putem internet i mobilne tehnologije, a u skladu sa ciljevima koji su definisali Evropski savet i Evropa 2020. U procesu selekcije odlučuje žiri koji se sastoji od predstavnika evropskih zemalja. Organizator ove prestižne nagrade je neprofitna organizacija International Center for New Media iz Salzburga.

Sledeći korak je odabir finalista i to će se održati od 10. do 12. septembra u Cluju. Nakon toga, od 18. do 21. novembra biće organizovan festival u Gracu, gde će finalisti imati priliku da uživo predstave svoje projekte pred festivalskim žirijem.

Dok čekamo rezultate krajnje selekcije, ovom prilikom bismo se zahvalili svima koji omogućuju da portal iSerbia bude priča koja se razvija zajedno sa vama i koja, stoga, ima elemenata za ovolike uspehe. Kada je jednoj organizaciji motiv da pruži svoj doprinos najvećem potencijalu svoje zemlje, priznanja koja uslede su povratna informacija nama da idemo dobrim koracima.

,,Vi dokazujete da zaista činite promene", naveli su nam iz EYA, a naša je ambicija da tu tendenciju prenesemo na svakog ko nas prati. Prenošenjem priče koja daje rezultate možemo učiniti nešto korisno svom društvu, tako da, što bi naša maskota Pavle rekao: ,,Budite vredni".


Marija će vas u svom maniru sprovesti kroz razne teme o svakodnevnom životu i nama u njemu, a da vas pritom uopšte ne štedi ponekad surovo istinitim komentarima.