iSerbia organizuje veliku izložbu!

FOTO: Screen-wallpapers

Zato je iSerbia, da podsetimo, mislila na vas sve to vreme. Morali smo kako znamo i umemo da osmislimo koncept priče koja će iz vas izvući određen nivo opuštanja, kreativnosti, motivacije i olakšati vam put do gradiva. Tako je nastao naš i vaš Foto konkurs.

EU%20OM.gif

Prva sam imala uvid u vaše fotografije i moram da podelim svoje impresije. Zaista mi je drago što ste se potrudili da sa nama podelite taj momenat koji svako od vas doživljava na svoj način, a opet je, sa druge strane, svakome isti.

Fotografije su pokazivale načine na koje vi pokušavate sebe da podstaknete da učite, momente kada vas neko u tome ometa, trenutke kada ste umetnici i sekunde kada ste, možda, u tuđoj koži. Kako god, vi ste učili i zajedno smo stigli do oktobra!

Nisam jedino ja ponosna. Direktorka i glavna i odgovorna urednica, Marija Mitrovanov, govori o tome kako je došlo do toga da naši mejlovi budu puni vaših fotografija. „Čitaoci su navikli da na našem portalu čitaju tekstove i informišu se o konkursima, pa je uključivanje njih u jednu akciju portala iSerbia svakako bilo nešto novo, pa možda i nesigurno. To nije prva akcija portala, ali nije ih ranije bilo tako često da bi se oni navikli. S obzirom na to da tek ulazimo u priču što raznovrsnijeg, uključivanja čitalaca, veoma sam zadovoljna konačnim brojem pristiglih fotografija. Čak sam primetila da kako objavimo nekoliko, ubrzo stigne duplo veći broj fotografija", rekla je ona i nastavila da objašnjava da svaka vaša fotografija mora da se ceni kao svojevrsni trud.

c40e0dadaea097739730da5636f48c29.jpg
FOTO: Lard bucket

„Sve te akcije su odličan pokazatelj koliko toga neko ko završava fakultet prolazi u toku studija i zato na kraju, kada sve to završi i osvrne se, zaslužuje poštovanje. Ne zbog uroljane hartije na kojoj piše „Diploma“, već zbog uspešne borbe sa toliko izazova tokom studija, a čija je kruna ta diploma. To je ono što smo mi želeli da predstavimo".

Nismo na kraju

Iako je Foto konkurs završen, mi ne stajemo. Predstoji nam organizovanje izložbe svih vaših fotografija, što je još jedan izazov i veliki posao.

Ova izložba će predstaviti na jednom mestu sve pristigle fotografije, gde će pobednici biti i nagrađeni, ali i naše saradnike i sve koji uzmu učešća u ovom događaju. Jedno veliko iznenađenje biće i umetnički deo izložbe.
marijams_1.jpg
FOTO: Marija Mitrovanov

Foto i umetnička izložba

„Već nekoliko meseci portal iSerbia okuplja veliki broj odličnih, veoma talentovanih, mladih, ali neafirmisanih umetnika i promoviše njihove radove. Mnogi su upravo posredstvom nas postali primećeni. Ovom prilikom oni će izložiti svoje radove (crteže, nakit, skulpture itd), a ukoliko neki od nijh žele, mogu da imaju i prodajnu postavku".

„Dakle, ovo će biti događaj koji promoviše kapacitete, talente i postignuća mladih, što smatram najbitnijom promocijom, generalno. Previše se zapostavljaju njihova postignuća, njihov put do obrazovanja, ono što oni stvaraju i njihova dela. Primera radi, kada sam pogledala radove naših umetnika, nisam mogla da verujem da tako nešto stoji samo u nečijoj sobi, a da niko to nije video. Za to smo svi mi kao društvo odgovorni i zato je iSerbia, kao udruženje mladih preuzelo odgovornost da svima prikaže šta je onaj koji se obrazuje i šta je onaj koji stvara neverovatna dela".

Zbog svega ovoga ostanite uz nas i negujmo poverenje koje smo uspostavili zajedničkim snagama! Izložba je planirana u januaru sledeće godine, kada dođe zima, a mi da se prisetimo toplog leta. Putem portala iSerbia i naših društvenih mreža pratite aktivnosti ,,U susret izložbi", kada ćemo vas obavestiti i o tačnom datumu izložbe!


Album Foto konkursa možete prelistati OVDE!

English version of this text is HERE / Verzija ovog teksta na engleskom jeziku je OVDE.