Smederevo: Čeka vas bioskop na Dunavskom keju!

FOTO: Sagapo

Ove godine publika ima priliku da odgleda 22 filmska ostvarenja. Patosinemu je otvorio Francuski filmski karavan Francuskog instituta koji se predstavlja ciklusom filmova „Lica afričkog filma“. Ovaj ciklus sadrži četiri filma: Lumumba (o životu Patrisa Lumumbe, koji je bio premijer Konga), Piroga (priča o jednoj pirogi na moru) , Snovi od prašine (o tome da li se može pobeći od prošlosti koja nas proganja) i Min je (porodična priča u kojoj jedna Mimi želi da pobegne iz svog poligamnog braka).

Zatim će publika moći da uživa u filmovima putujućeg pozorišta Geteovog instituta. Na programu su filmovi: Almanya, dobrodošli u Nemačku, Ono što ostaje, Barbara, Hana Arent, Druga domovina- hronika jedne vizije, Džek, Voljene sestre, Između svetova, Ljubavne šnicle i Vreme kanibala.

patosinema32015_07_580x360.jpg
FOTO: Semendrija

Ljubiteljima japanske kinematografije omogućene su projekcije filmova: Kaguja-hime, Đovanijevo ostrvo, Noć na zvezdanim šinama i Izgnani iz Raja. Naš putujući bioskop Cinema Fresh prikazaće četiri filma. Priču o Aleksandru Mitroviću, mladom amaterskom reditelju iz Leskovca, pogledajte u filmu Posle premijere. Život Tode i Stefana, skejtera iz Bora, prikazuje film Tilva Roš. Kinooperater 2063 je film o poslu kinooperatera u Dvorani Kulturnog centra Beograd, a Neposlušni o dvoje mladih vršnjaka koji beže od očekivanja sredine i odrastanja .

Sav program je besplatan i održava se pod vedrim nebom na jednom od najlepših delova grada, Dunavskom keju. Ponesite ćebad, ležaljke, stolice, sve na čemu ćete udobno posmatrati odlične filmove.

_veb_novinarstvo.gif

Inače, Smederevo je imalo dva bioskopa: jedan u sklopu Centra za kulturu i bioskop Svetlost koji više ne radi. Osim kada se prikazuju veliki svetski hitovi, sedišta u bioskopu su uglavnom prazna. Patosinema! već tri godine vraća mladu, ali i stariju publiku pred bioskopsko platno i uspešno pokazuje značaj bioskopa.

Jovana je vesela devojka čiji je jedini cilj da vas nasmeje i zabavi.>

Pročitajte i:

Šta ima novo kod Bonda?
Rockvillage u Banatskom Sokolcu
Irig: Podržan projekat o energetskoj efikasnosti