Vrdnik: Promocija knjige „Šorom, sredom“

Foto: Šorom sredom, fejsbuk stranica

Promocija je nastavak prošlogodišnjih upoznavanja sa ovim svojevrsnim vojvođanskim suvenirom, koji je započeo jesenas, a kroz autora nastavlja da priča svoju tradicionalnu i životnu priču, pa i da priča o kulturi, običajima i navikama.

Sabrane priče „Šorom sredom" nastale su tokom 12 godina pripremanja emisije „5kazanje", i delom objavljivanih u kolumni „Šorom s Borom", u novinama „Dnevnik". „Nekako nosim u sebi želju da ova knjiga promoviše tu našu baštinu, promoviše turističke potencijale, kulturu, da bude jedan suvenir Vojvodine (…)”, rekao je Bora Otić nedavno za Udruženje turističkih novinara Vojvodine.

U knjigu „Šorom, sredom" ispisane su Borine priče iz svakodnevice – priče delom izmišljene, a delom stvarne.

12968179_760414780761123_6748405759324368684_o.jpg

U prijatnoj atmosferi najavljene književne večeri, koju ću ja pokušati da vam učinim što više domaćinskom, moći ćete da uživate i u zvucima benda „Treća smena”, koji će dopunjavati prostor između autorovog pripovedanja i vaših pitanja, komentara i sugestija.

Bora Otić je urednik i autor kultne emisije „5kazanje“ – serijala koji priča životne svakodnevne i autentične priče običnih ljudi. Serijal traje 12 godina, a emituje se na RTV-u.