Čester Benington: život između života i smrti
Linkin Park

Beningtonova smrt dogodila se nedelju dana uoči američkog dela turneje, a plan je bio da započne 27. jula u Mansfildu (Masačusets). Kako navodi britanski Telegraph, Čester je ranije izjavio da je razmišljao o samoubistvu. Kao razlog tome navodi se da je u detinjstvu bio seksualno zlostavljan od strane starijeg čoveka.

Prijateljstvo sa Krisom Kornelom

Beningtonu je dobar prijatelj bio Kris Kornel (Chris Cornell), pevač grupe Soundgarden, koji je takođe izvršio samoubistvo 18. maja ove godine. Povodom smrti svog prijatelja, Čester je na svom Twitter nalogu objavio otvoreno pismo, a mesec dana nakon toga, tačnije na dan kada je rođen Kornel, Benington je izvršio samoubistvo.

Izvor: Chester Bennington Twitter


Član benda Majk Šinoda (Mike Shinoda) je za Radio.com objasnio da je bend Linkin Park odlučio da, u čast Krisa Kornela, izvede pesmu One More Light. Čester nije mogao da završi pesmu do kraja.


Linkin Park je osnovan 1996. godine u Los Anđelesu. Do sada je prodao više od 70 miliona albuma širom sveta, a osvojio je dve Gremi nagrade. Svetsku popularnost stekli su hitovima In The End, Faint i Crawling. Poslednji studijski album One More Light objavljen je u maju, nakon čega je Linkin Park krenuo na svetsku turneju.


Benington je iza sebe ostavio suprugu i šestoro dece iz dva braka.