Katarina Marković: Najveća podrška mi je moja sestra!
Marko Poplašen

Katarina se pojavljuje u mnogim pozorišnim, serijskim i filmskim ulogama, a izdvojiću uloge u serijama „Ljubav, navika, panika“, „Kuku, Vasa“, „Otvorena vrata“, „Lud, zbunjen, normalan“ i filmovi „Čitulja za Eskobara“ i „Vlažnost“. Za iSerbia portal, glumica govori kako se snašla u ulozi voditeljke, kao i o tome šta je sve čeka na poslovnom planu u decembru mesecu.


Ne potičes iz glumačke porodice, upisala si i Pravni fakultet po očevoj želji, pa kako je bilo suprotstaviti se njegovim očekivanjima?


Od roditelja sam uvek imala podršku za sva traženja u svom životu, pa tako je bilo i u izboru fakulteta, ali ja nisam prijemni ispit za glumu položila iz prvog puta, već iz drugog i zapravo to očevo insistiranje na Pravnom fakultetu je bila samo ogromna briga roditelja da usmerim svoj život u nekom pravcu u trenutku kada Fakultet dramskih umetnosti nije birao mene. To se promenilo već sledeće godine kada sam položila prijemni na FDU-u, tata se nije mnogo bunio što napuštam pravo i menjam fakultet.


Koju ekranizovanu ulogu bi izdvojila kao najdražu?


Uloga Bojane, u filmu „Vlažnost“ Nikole Ljuce.

Novosti
Novosti

Ko je tvoj uzor, a ko najveća podrška?


Najveća podrška je moja sestra i dvoje prijatelja, a o uzorima ne mogu govoriti u formi navođenja, jer ih je više i svaki od njih je jako važan na ovom mom putu.


Vodila si emisiju „Audicija“, da li bi opet želela da se pojaviš u ulozi voditeljke i kako si se tada snašla u tom poslu?


Voditeljski posao nije nimalo lak, a i nimalo blizak glumačkoj profesiji,  iako na prvi pogled deluje srodno, ne verujem da ću taj izlet ponoviti.


Da li imaš vremena za neki hobi?


Uglavnom su to meni potrebne i važne stvari koje čine moj život ugodnim i mene čine srećnom kada im se posvetim, dakle nemam klasičan hobi.

@katarinamks је поделио/ла објаву дана

Da li spremaš nešto novo, u kojoj ulozi možemo da te gledamo u skorije vreme?


Privodim kraju rad na predstavi Iz života insekata, Karla Capeka u Beogradskom dramskom pozorištu, premijera je zakazana za 5. decembar i počinjem probe novog Koljadinog komada sa Tanjom Mandić Rigonat i to je radost velika. U u decembru počinjem snimanje serije, a to je za sada izvesno da će se dogoditi.