Marina Ćosić: Fascinirana sam glumom!
Instagram/Marina Ćosić

Za iSerbia portal, glumica Marina Ćosić govori o svojim ulogama, otkrivanju talenta za glumu, svojim idolima i odgovara na nekoliko kratkih pitanja.


Kao neko ko još uvek pohađa Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, kako si se osećala kada si dobila prvu ulogu u seriji?


Imala sam tu sreću da dobijem svoje prve tri uloge u veoma kratkom vremenskom periodu i da se snimanja savršeno uklapaju, odnosno da kad se jedan projekat završi, odmah počne drugi. Bila sam, moram priznati, jako zbunjena, ali srećna, uostalom kao i sad kad uopšte idem na kasting. Ta osećanja su jako kratko trajala, jer sam znala da moram da se fokusiram i posvetim ulogama.


Ko je prepoznao tvoj talenat za glumu?


Od malena su ljudi to pričali o mom talentu za glumu, posebno moj ujak i moja mama. Ujak je rekao, kad sam imala 9, 10 godina da ću postati glumica i da ću upisati FDU, odnosno fakultet koji je i on završio. Ivan Karl, završio je filmsku i televizijsku produkciju, a u slobodno vreme je lovac na talente očigledno, pošto je odmah znao da ću postati glumica. Mama me je ceo život gledala kao umetničkog tipa, nekoga ko nije za kancelariju i suvoparni posao, tako da su oboje bili u pravu i hvala im na tome.


Završila si Ekonomsku školu „Nada Dimić”. Kako si se odlučila za glumu?


Da, završila sam Ekonomsku školu, prve dve godine sam bila ubeđena da je to moja budućnost i onda sam početkom druge godine krenula u studio glume, kao dodatnu aktivnost jer me ne drži mesto i tako se zaljubila u ovaj posao.


Kada si prvi put stala na daske koje život znače i kako si se osećala tada?


Prvi put sam stala na scenu sa sedam godina kad sam igrala mjuzikle u svom plesnom klubu, ali tad nisam bila svesna te scene, valjda zato što sam se osećala prijatno na njoj.

Prva Srpska Televizija
Prva Srpska Televizija

Da li imaš idola kada je gluma u pitanju i ko bi to bio?


Ne mogu da se odlučim za jednog idola. Fascinirana sam glumom i onim što ona omogućava i baš zato nemam jednu osobu za koju mogu da kažem da mi je idol, jer ima mnogo dobrih glumaca i volim dobro iznesene uloge i rešenja za uloge koje su neki glumci smislili. Ako bih odabrala sve osobe kojima se zaista divim, to bi svakako bili Meril Strip i Al Paćino, ili Robert Deniro, ili Marlon Brando. Eto vidite, zaista ne mogu da se odlučim.


Koji su tvoji budući planovi na polju glumačke karijere?


Moji budući planovi na polju karijere su da dopunjujem svoje znanje, učim jezike, da stičem nove veštine i da na taj način osposobim sebe za buduće uloge.

Објава коју дели Marina Cosic (@marinacosic) дана

I za kraj, nekoliko brzih pitanja:


Omiljena knjiga?

„Hiljadu čudesnih sunaca”, priča za koju imam plan da je prebacim na scenu, kad tad.


Opiši sebe u pet reči?

Disciplinovana, borbena, emotivna, pozitivna, svojeglava.


Omiljeno jelo?

Sladoled.


Omiljena boja?

Crna.


Romantični ili akcioni filmovi?

Akcioni.

Facebook
Facebook