Milena Živanović: Vetar u leđa su mi moje kolege!
Facebook

Za iSerbia portal, srpska glumica Milena Živanović govori o svojim počecima na daskama koje život znače, neprikosnovenoj podršci, kao i o svojoj prepoznatljivoj ulozi Nine Pešić.


Kada i kako si počela da se baviš glumom?


Kao dete sam postala član pozorišta „Dadov” i tu sam se zaljubila u magiju teatra.


Kako si se osećala kad si po prvi put stala na daske koje život znače?


Ustreptala sam. To je bila improvizovana scena koju je moj deka sagradio za mene u bašti, zapravo je samo spojio nekoliko dasaka. Za mene je ta scena bila ceo svet.


Ko ti uvek daje „vetar u leđa”?


Moja porodica i moj partner Ivan su moja najveća podrška. Vetar u leđa su kolege koje veruju u mene, a isto tako i oni glumci kojih više nema. Volim da čitam o umetnicima iz prošlih vremena i verujem da nastavljamo tamo gde su oni stali.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Omiljena uloga u pozorištu i zašto?


Dezdemona iz Šekspirovog „Otela”. Moj prvi susret sa velikim Milošem Lolićem, prvi veliki susret sa Šekspirom, kao i prvi veliki susret sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem i divnim kolegama, velikim, od kojih još uvek učim.


U seriji „Nemoj da zvocaš” imala si ulogu Nine Pešić. Koliko je Nina slična tebi?


Ponekad se blesavim infantilno kao i ona, ali osim toga nemamo ništa zajedničko.


S obzirom na to da glumci moraju stalno da uče nove tekstove, koji je za tebe najlakši način učenja?


Nemam nikakvu posebnu tajnu, tekst brzo zapamtim kad mu pronađem pravi smisao.

Večeras je Otelo.

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic) on

Većina mladih ljudi koji žele da postanu glumci se plaše prijemnog na FDU. Da li je zaista težak i kako si se ti izborila sa njim?


Nije prijemni nikakav bauk. Verovala sam da komisija želi isto što i ja, da vidi najbolju verziju mene. Spremila sam zadatke koji su mi bliski po godinama i karakteru i bila ono što jesam. To je jedini pravi savet, da budete ono što jeste.


Šta najviše voliš da radiš u slobodno vreme?


U slobodno vreme volim da čitam, da se brčkam u toplim kupkama, sviram klavir, šetam sa dečkom, kuvam i gledam filmove.

Jedna klasna od sinoć #Mamma mia

A post shared by Milena Zivanovic (@mi.zivanovic) on

Omiljeni glumac?


Neka ovog puta bude Kevin Spejsi, iako nije! Uz dužno poštovanje i razumevanje svih, mislim da njegov dar nije umanjen zbog groznog ponašanja u privatnom životu.


Koji su tvoji planovi za ovu godinu? Gde možemo da te gledamo?


Dragi čitaoci, rezervišite 3. april za monodramu „Edit” u BITEF teatru. Čekamo vas u 20 časova, rediteljka Ana Popović, pisac Sara Radojković, kompozitor Jug Marković i ja. Bićemo srećni ako podelimo sa vama Priču o malom vrapcu. Srešćemo se na mojim predstavama u mom matičnom Pozorištu na Terazijama i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. U pripremi je nova predstava u režiji Milana Neškovića, ne znam da li smem da otkrivam detalje, ali reći ću da sam neizmerno srećna i počastvovama što sam deo divne ekipe koja se okupila posebnim povodom.