Sofija Rajović: Napravi plan da bi ti se Bog nasmejao
Bojan Marinković

Za iSerbia portal, srpska glumica Sofija Rajović govori o svojim ulogama, iskustvima u emisijama kao i o podršci svoje porodice.


Baviš se glumom, voditeljstvom i manekenstvom. U čemu najviše uživaš i zašto?


Gluma je oduvek bila moje primarno zanimanje. Manekenstvom sam se bavila pre 12 godina iz hobija i to je kratko trajalo. U trenutku kada je trebalo ozbiljno da se posvetim tome, dobila sam ulogu u jednoj našoj seriji „Zaustavi vreme” koja nikada nije prikazana, ali smo snimanje završili uspešno nakon devet meseci. Voditeljstvom se nikada nisam ozbiljno bavila. Jedino u životu čime sam se zaista bavila i čemu sam ostala verna jeste gluma.


Kada si odlučila da se baviš glumom i ko je prepoznao tvoj talenat?


Odlučila sam pre nego što sam napunila šest godina. Oduvek sam znala da će gluma biti moj poziv i moje zanimanje. Prva potvrda mog talenta je bila u školi za glumu „Dadov”


Ko je tvoja najveća podrška?


Mama, baka i deka su uvek na prvom mestu, a zatim i moji prijatelji.

Bojan Džodan
Bojan Džodan

Koji film, seriju ili emisiju smatraš svojom prekretnicom i zašto?


Glumački mi se čini da još uvek čekam ulogu koju ću moći da nazovem prekretnicom. Ukoliko gledamo površne stvari, ono što me je učinilo prepoznatljivom javnosti jeste kviz Zlatni krug.


U seriji „Vojna akademija” glumiš prelepu sestru Ivanu koja je bila u centru pažnje kad se pojavila, dok u seriji „Istine i laži” tvoja uloga je kućna pomoćnica na koju skoro niko ne obraća pažnju. U kojoj ulozi si se bolje snašla i zašto?


Čarolija glume je to što vam pruža mogućnost da budete sve i svuda. I jedna i druga uloga mi se dopadaju, iako su potpuno različite i ne mogu se nikako porediti, ali priznajem da je uloga Cece veći izazov.

Da li postoji neka uloga u kojoj si u nekim segmentima mogla da prepoznaš sebe i koja bi to bila?


Svaka moja uloga krije malo mene unutar nje.


Da li često putuješ i koja je tvoja omiljena destinacija?


Putujem više nego dovoljno. To mi je jedini hobi koji imam. Volim Indoneziju i sve ono što me podseća na planetu kakvom smo je mi navikli. Tamo je sve drugačije, kultura, verovanja, razmišljanja...


Vodila si emisije „Zlatni krug” i „Audicija”. U kojoj si se bolje snašla i da li ti je lakše da vodiš emisiju ili glumiš? 

Neuporedivo mi je lakše da glumim. Projekat Zlatni krug je bio veoma naporan , a na Audiciji sam uživala, jer je bilo dosta slobode i dobre energije.


Godina je tek počela, a koji su tvoji planovi za nju?


Kažu „Napravi plan da bi ti se Bog nasmejao” - tako da ih ja ne pravim. Skromna sam i sto se želja tiče. Imam privilegiju da sam većinu stvari koje sam želela u životu ostvarila do svoje tridesete godine tako da mi se sada ne žuri.

@dzodan

A post shared by Sofija Rajovic (@sofijarajovic) on