Konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske
Campus France

Opšte informacije

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju konkurs za dodelu stipendija za 2019-2020. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.


Svake godine više od 750 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija u nekoj od 3500 visokoškolskih ustanova u Francuskoj. Njih pedesetak ostvari svoj plan uz stipendiju Vlade Francuske…

Oblasti studija

U skladu sa francuskim diplomatskim prioritetima, Francuski institut u Srbiji i Ambasada Francuske promovišu ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Ove godine, poseban akcenat stavljen je na peti cilj „Rodna ravnopravnost“ i cilj trinaest „Mere za borbu protiv klimatskih promena“.


Iako su sve oblasti studija zastupljene na konkursu za stipendije Vlade Francuske za master nivo i doktorat, kandidature iz navedenih oblasti biće razmatrane sa posebnom pažnjom.


S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj:

Način i rok prijave

O načinu prijave saznajte putem sledećih kontakata:


Francuski institut u Srbiji

Zmaj Jovina 11, 11 000 Beograd

mail: vesna.adamovic@institutfrancais.rs

tel: 011 / 302-3639


Espace Campus France Serbie

mail: sandra.elezovic@institutfrancais.rs

tel: 011/302-3657


Rok za podnošenje prijave je 18. mart 2019. godine.

Dodatne informacije

Za više informacija posetite sajt Campus France Serbie ili zvaničnu Fejsbuk stranicu.