Ko smo mi?

iSerbia je omladinsko udruženje građana, osnovano u decembru 2011. godine, nastalo sa idejom da pomogne pojedincima, ali i celom društvu. Zvuči kao preveliki „zalogaj“, ali naše ambicije su takođe velike! Suočeni smo sa poražavajućim podacima o stopi nezaposlenosti mladih ljudi, „odlivu mozgova", stalnom naglašavanju potrebe za kontinuiranim obrazovanjem i usavršavanjem, za sticanjem teorijskog, ali i praktičnog znanja. Na sve te izazove iSerbia odgovara odlučnom akcijom – svojim projektima! U svemu što radimo vodimo se ključnim vrednostima naše organizacije. Zahvaljujući tome i neumornom radu, PC Press je u januaru 2013. godine iSerbia portal uvrstio u 50 najboljih u Srbiji, a među top 5 najboljih u kategoriji „Obrazovanje i nauka“!

iSerbia projekti:

U našim projektima je do sada na neposredan način učestvovalo nekoliko hiljada mladih ljudi. Naši projekti su: Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt, Moja prva aplikacija, Moj prvi biznis, Mreža mladih preduzetnika, Freelance fest, Majstori programiranja i drugi. Više informacija o navedenim projektima možete naći klikom na ime projekta.

Ciljevi iSerbia:

  • • Podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu;
  • • Povezivanje preduzetnika, stručnjaka i institucija u Srbiji sa dijasporom;
  • • Edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji;
  • • Podsticaj unapređenju visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji.

Neka vas naš rad informiše, inspiriše, i motiviše!

Kontakt informacije OVDE.


Ko je ko u iSerbia timu?

Koordinacioni odbor

dr Ana Ranitović - Osnivač i izvršni direktor – Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala socijalnu antropologiju na Oxfordu, i najbolji student u klasi oba fakulteta. Poseduje desetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru. Istaknuta u radu na projektima koje finansira Evropska unija. Trenutno pohađa doktorske studije iz antropologije na Univerzitetu u Oksfordu kao Clarendon stipendista. Intervju s Anom možete pročitati ovde.

Dipl. soc. Miloš Jovanović - Osnivač i izvršni direktor - Diplomirao na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Specijalista Marketing menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka. Višegodišnje iskustvo u biznis sektoru. Intervju s Milošem možete pročitati ovde.

PhD Marko Jovanović - Stručni saradnik za edukaciju mladih - Započete studije na Ekonomskom fakultetu u Nišu nastavlja i završava na jednom od svetski najpriznatijih fakulteta Univerziteta Lomonosov u Moskvi. Marko Jovanović tamo završava i MBA, a nakon toga i PhD na državnom institutu za ekonomiju. Svoje bogato radno iskustvo stiče na brojinim pozicijama od ekonomiste, preko finansijskog direktora do savetnika upravnih odbora najvećih ruskih kompanija.

Milica Jovanović - Koordinator za studentske programe – Studentkinja Farmaceutskog fakulteta. Veruje u značaj sticanja osnovnog radnog iskustva još tokom studija pa to sprovodi i na sopstvenom primeru.

spec. Jelena Đurić - Koordinator za međunarodnu saradnju - Diplomirani filolog, smer kineski jezik, koji je specijalizirala u Kini. Bogato iskustvo u poslovima međunarodnog poslovanja i saradnje.

Suzana Marjanović - Asistent realizacije projekata - Suzana je pravnik koji voli svoju struku, a interesovanje za novinarstvo ima korene u najrazličitijim vrstama njenog pisanog izražavanja. Timski rad portala iSerbia ju je inspirisao da stvara nove kreativne ideje i projekte, kao i da se postepeno, pored uloge novinara, nađe u oblasti menadžerstva i marketinga. Najviše dragocenog praktičnog iskustva u medijima je stekla putem iSerbia kroz rad, edukacije i usavršavanje koje su joj tim putem omogućene.

Uredništvo portala

Marija Planić - Glavni i odgovorni urednik portala - Ekonomistkinja koja amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji, a iskustvo u novinarstvu najviše na portalu iSerbia. Ljudske resurse vidi kao stub svake organizacije, a timski rad kao podsticaj stvaranja novih i kreativnih ideja i projekata. Intervju sa Marijom možete pročitati ovde.

Katarina Stanojević - Urednik vesti - Urednik rubrika Biz & NVO, Oni inspirišu i Da li ste znali? i student Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Oduvek neguje ljubav prema pisanoj reči, a novinarstvom počinje da se bavi na početku fakulteta. Smatra da znanje treba da bude besplatno i dostupno svima i nastoji da sve što nauči podeli sa drugima. Čvrsto veruje u moć neformalnog obrazovanja i trudi se da preko interneta i kurseva usvoji nova znanja iz oblasti stranih jezika, web novinarstva, pisanja scenarija, kao i da nauči da svira gitaru.

Aleksandra Mišković – Urednik rubrike Vesti iz kraja – Aleksandra ima 21 godinu i živi u Novom Sadu. Studira novinarstvo i trenutno je na trećoj godini studija. Novinarstvo za nju predstavlja platformu za izražavanje, a jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

Kristina Đorđević – Urednik Studentske rubrike - Apsolvent Srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, voli da čita i da piše, izučavanje jezika je njena strast, ali i novinarstvo kao poziv koji teži da usavrši. Smatra da je razvijanje znanja i veština bitna stavka za svaku mladu osobu, te i sama stremi ka tome, pohađajući različite kurseve, volontirajući i stičući nova iskustva kroz prakse koje se nude, a koje mogu biti od koristi i celokupnoj zajednici.

Maja Kojadinović – Urednik rubrike iFemin - Masterirala i diplomirala je etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli da piše o raznim ženskim temama, ljudskim sudbinama i neobičnim događajima. Filmofil i knjigofil. Origami amater, foto entuzijasta i zaljubljenik u fudbal.

Silvija Stojić – Asistent urednika rubrike iFemin - Apsolvent srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Amaterski se bavi folklorom od osnovne škole. Pisala je scenarija za amatersko pozorište i studentske filmove. Voli da istražuje i piše o temama koje su društveno angažovane i pogađaju osetljive grupe, posebno mlade ljude. Obožava Dunav, jutarnju kafu i beskrajnu priču o bilo čemu. Smatra da rečima, podjednako kao i delima, možemo da menjamo svet.

Ana Brajković – Urednik Prevodilačke radionice za engleski jezik - Master filolog Anglista sa FILUM-a u Kragujevcu. Zbog ljubavi prema pisanoj reči neprestano čita sve što joj dođe pod ruku, prevodi i piše kada god uhvati trenutak za sebe. Kada joj dosadi olovka, čekaju je boje i neki drugi svet. Veruje da je uredna kuća znak protraćenog života.

Teodora Nikolić – Asistent urednika Prevodilačke radionice za engleski jezik - Apsolvent Anglistike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Smatra da kultura oblikuje svet u kome živimo i da je čovek bogat onoliko koliko ima znanja. Teodora veruje da se lepota života ogleda u sitnicama koje život znače.

Simonida Ćirković – Urednik Prevodilačke radionice za španski jezik - Završila je master za španski jezik i hispanske književnosti na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Voli putovanja, književnost i životinje. Pokreće je priroda i pozitivni ljudi.

Sara Kovačević - Urednik konkursa – Ima 18 godina i učenica je Ekonomske škole u Zemunu. Želja joj je da se bavi medijima i da motiviše mlade da budu humani i obrazovani. Vodi se rečenicom Mark Tvena koji je rekao da čovek koji ne čita dobre knjige, nema nikakve prednosti nad čovekom koji ih uopšte ne zna čitati. Reč za nju predstavlja najjače oružje, a u svaki posao ulaže trud, rad i srce.

Marketing i Community menadžment

Mladen Aleksić – Direktor marketinga - Teolog koji je aktivno uključen u dešavanja na webu, na društvenim mrežama. Intervju sa Mladenom možete pročitati ovde.

Aleksandar Petrović – Grafički dizajner - Diplomirani grafički dizajner.

Web management

Stanko Arsenijević – Web admin - Bavi se web programiranjem, najčešće koristeći Yii2 PHP ili WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.