Ko smo mi?

iSerbia je omladinsko udruženje građana, osnovano u decembru 2011. godine, nastalo sa idejom da pomogne pojedincima, ali i celom društvu. Zvuči kao preveliki „zalogaj“, ali naše ambicije su takođe velike!

Suočeni smo sa poražavajućim podacima o stopi nezaposlenosti mladih ljudi, „odlivu mozgova", stalnom naglašavanju potrebe za kontinuiranim obrazovanjem i usavršavanjem, za sticanjem teorijskog, ali i praktičnog znanja. Na sve te izazove iSerbia odgovara odlučnom akcijom – svojim projektima! U svemu što radimo vodimo se ključnim vrednostima naše organizacije.

Zahvaljujući tome i neumornom radu, PC Press je u januaru 2013. godine iSerbia portal uvrstio u 50 najboljih u Srbiji, a među top 5 u kategoriji „Obrazovanje i nauka“!

iSerbia projekti:

U našim projektima je do sada na neposredan način učestvovalo nekoliko hiljada mladih ljudi. Naši projekti su: Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt, Moja prva aplikacija, Moj prvi biznis, Mreža mladih preduzetnika, Freelance fest, Majstori programiranja i drugi.

Više informacija o navedenim projektima možete naći klikom na ime projekta.

Ciljevi iSerbia:

  • • Podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu;
  • • Povezivanje preduzetnika, stručnjaka i institucija u Srbiji sa dijasporom;
  • • Edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji;
  • • Podsticaj unapređenju visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji.

Neka vas naš rad informiše, inspiriše, i motiviše!

Kontakt informacije OVDE.


Ko je ko u iSerbia timu?

Koordinacioni odbor

dr Ana Ranitović - Osnivač – Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala socijalnu antropologiju na Oxfordu. Poseduje višegodišnje iskustvo u nevladinom sektoru. Istaknuta u radu na projektima koje finansira Evropska unija. Trenutno pohađa doktorske studije iz antropologije na Univerzitetu u Oksfordu kao Clarendon stipendista.

Dipl. soc. Miloš Jovanović - Osnivač - Diplomirao na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Specijalista Marketing menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka. Višegodišnje iskustvo u biznis sektoru. Intervju sa Milošem možete pročitati ovde.

Uredništvo portala

Marija Bijelić (Planić) - Glavni i odgovorni urednik portala - Budući ekonomista. Amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji, a iskustvo u novinarstvu najviše na portalu iSerbia. Ljudske resurse vidi kao stub svake organizacije, a timski rad kao podsticaj stvaranja novih i kreativnih ideja i projekata. Intervju sa Marijom možete pročitati ovde.

Aleksandar Popović - Urednik Vesti - Urednik rubrika Biz & Edu, Oni inspirišu i Da li ste znali? i student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Bavi se novinarstvom aktivno od svoje petnaeste godine. Kroz praksu na portalu znatno je unapredio veštinu pisanja (uz mnoštvo drugih), a sada, kao asistent, pomaže praktikantima da unaprede postojeće i steknu nove veštine.

Jelena Čolović - Asistent i zamenik urednika Vesti - Studira novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pisala je za nekoliko portala, od kojih se najduže zadržala na portalu iSerbia gde je prošla kroz Mentorski program, a kasnije nastavila aktivno da volontira pišući za rubrike Da li ste znali? i Oni inspirišu. Danas je asistent i zamenica urednika Vesti. Osim novinarstva, privlači je umetnost. Ljubitelj je poezije i pozorišta.

Biljana Vasiljević – Urednik Studentske rubrike - Apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu Nišu. Voli da čita i da piše. Ljubitelj fotografije. Kreativna. Uživa da izrađuje ljubavne kutije, ali i razne vrste čestitki.

Angelina Pejčić – Asistent urednika Studentske rubrike - Studentkinja elektrotehnike i računarstva u Beogradu. Zaljubljenik u latinski jezik i rimsku mitologiju, pse i kaktuse. U novinarstvu je pronašla slobodu. Voli da radi intervjue, a ljudi su joj beskrajan izvor inspiracije. Želi da spoji ljubav prema novinarstvu i programiranju.

Maja Kojadinović – Urednik rubrike iFemin - Masterirala i diplomirala je etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli da piše o raznim ženskim temama, ljudskim sudbinama i neobičnim događajima. Filmofil i knjigofil. Origami amater, foto entuzijasta i zaljubljenik u fudbal.

Silvija Stojić – Asistent urednika rubrike iFemin - Apsolvent srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Amaterski se bavi folklorom od osnovne škole. Pisala je scenarija za amatersko pozorište i studentske filmove. Voli da istražuje i piše o temama koje su društveno angažovane i pogađaju osetljive grupe, posebno mlade ljude. Obožava Dunav, jutarnju kafu i beskrajnu priču o bilo čemu. Smatra da rečima, podjednako kao i delima, možemo da menjamo svet.

Danica Đokić – Asistent urednika rubrike iFemin - Upisala je Ugostiteljsko-turističku školu sa namerom da postane turistički tehničar, a usput otkrila i novu ljubav - poslastičarstvo. Prvi cilj je ostvarila, a od diplome poslastičara je deli jedan ispit. Svoj pogled na svet pokazuje kroz novinarske tekstove, ali i fotografiju, kojom se amaterski bavi pet godina. Studentkinja je produkcije na Fakultetu savremenih umetnosti i volonterka Reflektor teatra.

Teodora Nikolić – Urednik Prevodilačke radionice za engleski jezik - Apsolvent Anglistike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Smatra da kultura oblikuje svet u kome živimo i da je čovek bogat onoliko koliko ima znanja. Teodora veruje da se lepota života ogleda u sitnicama koje život znače.

Nataša Jeftić – Asistent urednika Prevodilačke radionice za engleski jezik - Završila tehnologiju, zaljubljenik u film, fotografiju, engleski i ruski jezik. Volonter u nevladinoj organizaciji, u slobodno vreme voli da istražuje i navija za omiljeni tim.

Ivana Matić – Urednik Prevodilačke radionice za španski jezik - Student Filološkog fakulteta u Beogradu. Gaji veliku ljubav prema jezicima koje govori, ali i prema onima koje će tek da izučava. Voli rečnike, a oduševljavaju je etimologija, arhitektura i fotografija. Piše poeziju. Uživa dok volontira i smatra da čovek na taj način najbolje upozna sebe, razvije se i postane svestan da je učenje proces koji nikada ne treba da prestane.

Marketing i Community menadžment

Web Management

Stanko Arsenijević – Web admin - Bavi se web programiranjem, najčešće koristeći Yii2 PHP ili WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.