Ko smo mi?

iSerbia je omladinsko udruženje građana, osnovano u decembru 2011. godine, nastalo sa idejom da pomogne pojedincima, ali i celom društvu. Zvuči kao preveliki „zalogaj“, ali naše ambicije su takođe velike!

Suočeni smo sa poražavajućim podacima o stopi nezaposlenosti mladih ljudi, „odlivu mozgova", stalnom naglašavanju potrebe za kontinuiranim obrazovanjem i usavršavanjem, za sticanjem teorijskog, ali i praktičnog znanja. Na sve te izazove iSerbia odgovara odlučnom akcijom – svojim projektima! U svemu što radimo vodimo se ključnim vrednostima naše organizacije.

Zahvaljujući tome i neumornom radu, PC Press je u januaru 2013. godine iSerbia portal uvrstio u 50 najboljih u Srbiji, a među top 5 najboljih u kategoriji „Obrazovanje i nauka“!

iSerbia projekti:

U našim projektima je do sada na neposredan način učestvovalo nekoliko hiljada mladih ljudi. Naši projekti su: Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt, Moja prva aplikacija, Moj prvi biznis, Mreža mladih preduzetnika, Freelance fest, Majstori programiranja i drugi.

Više informacija o navedenim projektima možete naći klikom na ime projekta.

Ciljevi iSerbia:

  • • Podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu;
  • • Povezivanje preduzetnika, stručnjaka i institucija u Srbiji sa dijasporom;
  • • Edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji;
  • • Podsticaj unapređenju visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji.

Neka vas naš rad informiše, inspiriše, i motiviše!

Kontakt informacije OVDE.


Ko je ko u iSerbia timu?

Koordinacioni odbor

dr Ana Ranitović - Osnivač i izvršni direktor – Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala socijalnu antropologiju na Oxfordu, i najbolji student u klasi oba fakulteta. Poseduje desetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru. Istaknuta u radu na projektima koje finansira Evropska unija. Trenutno pohađa doktorske studije iz antropologije na Univerzitetu u Oksfordu kao Clarendon stipendista. Intervju sa Anom možete pročitati ovde.

Dipl. soc. Miloš Jovanović - Osnivač i izvršni direktor - Diplomirao na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Specijalista Marketing menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka. Višegodišnje iskustvo u biznis sektoru. Intervju sa Milošem možete pročitati ovde.

Uredništvo portala

Marija Planić - Glavni i odgovorni urednik portala - Budući ekonomista. Amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji, a iskustvo u novinarstvu najviše na portalu iSerbia. Ljudske resurse vidi kao stub svake organizacije, a timski rad kao podsticaj stvaranja novih i kreativnih ideja i projekata. Intervju sa Marijom možete pročitati ovde.

Katarina Stanojević - Urednik vesti - Urednik rubrika Biz & Edu, Oni inspirišu i Da li ste znali? i student Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Oduvek neguje ljubav prema pisanoj reči, a novinarstvom počinje da se bavi na početku fakulteta. Smatra da znanje treba da bude besplatno i dostupno svima i nastoji da sve što nauči podeli sa drugima. Čvrsto veruje u moć neformalnog obrazovanja i trudi se da preko interneta i kurseva usvoji nova znanja iz oblasti stranih jezika, web novinarstva, pisanja scenarija, kao i da nauči da svira gitaru. Intervju sa Katarinom možete pročitati ovde.

Aleksandar Popović - Asistent urednika Vesti - Asistent urednika rubrika Biz & Edu, Oni inspirišu i Da li ste znali? i student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Bavi se novinarstvom aktivno od svoje petnaeste godine. Kroz praksu na portalu znatno je unapredio veštinu pisanja (uz mnoštvo drugih), a sada, kao asistent, pomaže praktikantima da unaprede postojeće i steknu nove veštine.

Olivera Mitić - Asistent urednika Vesti - Asistent urednika rubrika Biz & Edu, Da li ste znali? i Oni inspirišu. Student holandskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i student novinarstva i komunikacija na Fakultetu za medije i komunikacije.

Aleksandra Mišković – Urednik rubrike Vesti iz kraja – Aleksandra ima 22 godine i živi u Novom Sadu. Studira novinarstvo i trenutno je na četvrtoj godini studija. Novinarstvo za nju predstavlja platformu za izražavanje, a jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

Lidija Gajić – Asistent urednika rubrike Vesti iz kraja – Apsolvent književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ceni pisanu reč u svakom njenom obliku.

Biljana Vasiljević – Urednik Studentske rubrike - Apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu Nišu. Voli da čita i da piše. Ljubitelj fotografije. Kreativna. Uživa da izrađuje ljubavne kutije, ali i razne vrste čestitki.

Maja Kojadinović – Urednik rubrike iFemin - Masterirala i diplomirala je etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli da piše o raznim ženskim temama, ljudskim sudbinama i neobičnim događajima. Filmofil i knjigofil. Origami amater, foto entuzijasta i zaljubljenik u fudbal.

Silvija Stojić – Asistent urednika rubrike iFemin - Apsolvent srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Amaterski se bavi folklorom od osnovne škole. Pisala je scenarija za amatersko pozorište i studentske filmove. Voli da istražuje i piše o temama koje su društveno angažovane i pogađaju osetljive grupe, posebno mlade ljude. Obožava Dunav, jutarnju kafu i beskrajnu priču o bilo čemu. Smatra da rečima, podjednako kao i delima, možemo da menjamo svet.

Danica Đokić – Asistent urednika rubrike iFemin - Upisala je Ugostiteljsko-turističku školu sa namerom da postane turistički tehničar, a usput otkrila i novu ljubav - poslastičarstvo. Prvi cilj je ostvarila, a od diplome poslastičara je deli jedan ispit. Svoj pogled na svet pokazuje kroz novinarske tekstove, ali i fotografiju, kojom se amaterski bavi pet godina. Studentkinja je produkcije na Fakultetu savremenih umetnosti i volonterka Reflektor teatra.

Ana Brajković – Urednik Prevodilačke radionice za engleski jezik - Master filolog Anglista sa FILUM-a u Kragujevcu. Zbog ljubavi prema pisanoj reči neprestano čita sve što joj dođe pod ruku, prevodi i piše kada god uhvati trenutak za sebe. Kada joj dosadi olovka, čekaju je boje i neki drugi svet. Veruje da je uredna kuća znak protraćenog života.

Teodora Nikolić – Asistent urednika Prevodilačke radionice za engleski jezik - Apsolvent Anglistike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Smatra da kultura oblikuje svet u kome živimo i da je čovek bogat onoliko koliko ima znanja. Teodora veruje da se lepota života ogleda u sitnicama koje život znače.

Ivana Matić – Urednik Prevodilačke radionice za španski jezik - Student Filološkog fakulteta u Beogradu. Gaji veliku ljubav prema jezicima koje govori, ali i prema onima koje će tek da izučava. Voli rečnike, a oduševljavaju je etimologija, arhitektura i fotografija. Piše poeziju. Uživa dok volontira i smatra da čovek na taj način najbolje upozna sebe, razvije se i postane svestan da je učenje proces koji nikada ne treba da prestane.

Sara Kovačević - Urednik Konkursa – Ima 18 godina i učenica je Ekonomske škole u Zemunu. Želja joj je da se bavi medijima i da motiviše mlade da budu humani i obrazovani. Vodi se rečenicom Mark Tvena koji je rekao da čovek koji ne čita dobre knjige, nema nikakve prednosti nad čovekom koji ih uopšte ne zna čitati. Reč za nju predstavlja najjače oružje, a u svaki posao ulaže trud, rad i srce.

Danica Žunjanin - Asistent urednika Konkursa – Diplomirani inženjer saobraćaja, knjigovođa, zakleti zaljubljenik u pisanu reč. Dugi niz godina pisala za svoju dušu i sanjala o danu kada će pisati i za druge. Konačno pronašla svoje mesto pod suncem...

Marija Milanović - Asistent urednika Konkursa - Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, a onda je otkrila svoju drugu ljubav - novinarstvo, pa je završila i master studije komunikologije. Smatra da je kontinuirani rad na sebi put ka uspehu, pa je možete sresti na edukacijama i seminarima iz različitih oblasti. Voli duge šetnje pored reke, avanturističkog je duha i u restoranu obično naručuje najneobičnije jelo ili piće sa menija. Njeni prijatelji i porodica kažu da joj je kofer uvek spakovan za put. Ljubitelj je sporta i za omiljeni tim navija i kada gubi.

Marketing i Community menadžment

Mladen Aleksić – Direktor marketinga - Teolog koji je aktivno uključen u dešavanja na webu, na društvenim mrežama. Intervju sa Mladenom možete pročitati ovde.

Bojana Rajić – Community menadžer - Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku. Želeći da stekne dodatne veštine, upisala je informacione sisteme na Fakultetu informacionih tehnologija na Univerzitetu Metropolitan.

Tamara Trkulja – E-mail i Community menadžer - Ekonomista po profesiji, kreativac po opredeljenju. Buntovnik u srcu, dete u duši.

Aleksandar Petrović – Grafički dizajner - Diplomirani grafički dizajner.

Web management

Stanko Arsenijević – Web admin - Bavi se web programiranjem, najčešće koristeći Yii2 PHP ili WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.