Ko smo mi?

iSerbia je omladinsko udruženje građana, osnovano u decembru 2011. godine, nastalo sa idejom da pomogne pojedincima, ali i celom društvu. Zvuči kao preveliki „zalogaj“, ali naše ambicije su takođe velike!

Suočeni smo sa poražavajućim podacima o stopi nezaposlenosti mladih ljudi, „odlivu mozgova", stalnom naglašavanju potrebe za kontinuiranim obrazovanjem i usavršavanjem, za sticanjem teorijskog, ali i praktičnog znanja. Na sve te izazove iSerbia odgovara odlučnom akcijom – svojim projektima! U svemu što radimo vodimo se ključnim vrednostima naše organizacije.

Zahvaljujući tome i neumornom radu, PC Press je u januaru 2013. godine iSerbia portal uvrstio u 50 najboljih u Srbiji, a među top 5 najboljih u kategoriji „Obrazovanje i nauka“!

iSerbia projekti:

U našim projektima je do sada na neposredan način učestvovalo nekoliko hiljada mladih ljudi. Naši projekti su: Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt, Moja prva aplikacija, Moj prvi biznis, Mreža mladih preduzetnika, Freelance fest, Majstori programiranja i drugi.

Više informacija o navedenim projektima možete naći klikom na ime projekta.

Ciljevi iSerbia:

  • • Podizanje kapaciteta mladih u edukativnom i poslovnom pogledu;
  • • Povezivanje preduzetnika, stručnjaka i institucija u Srbiji sa dijasporom;
  • • Edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji;
  • • Podsticaj unapređenju visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji.

Neka vas naš rad informiše, inspiriše, i motiviše!

Kontakt informacije OVDE.


Ko je ko u iSerbia timu?

Koordinacioni odbor

dr Ana Ranitović - Osnivač i izvršni direktor – Diplomirala sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala socijalnu antropologiju na Oxfordu, i najbolji student u klasi oba fakulteta. Poseduje desetogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru. Istaknuta u radu na projektima koje finansira Evropska unija. Trenutno pohađa doktorske studije iz antropologije na Univerzitetu u Oksfordu kao Clarendon stipendista. Intervju sa Anom možete pročitati ovde.

Dipl. soc. Miloš Jovanović - Osnivač i izvršni direktor - Diplomirao na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Specijalista Marketing menadžmenta na Fakultetu organizacionih nauka. Višegodišnje iskustvo u biznis sektoru. Intervju sa Milošem možete pročitati ovde.

Uredništvo portala

Marija Planić - Glavni i odgovorni urednik portala - Budući ekonomista. Amaterski glumi od svoje petnaeste godine. Iskustvo u odnosima sa javnošću, marketingu i liderstvu stekla je u međunarodnoj studentskoj organizaciji, a iskustvo u novinarstvu najviše na portalu iSerbia. Ljudske resurse vidi kao stub svake organizacije, a timski rad kao podsticaj stvaranja novih i kreativnih ideja i projekata. Intervju sa Marijom možete pročitati ovde.

Aleksandar Popović - Urednik Vesti - Urednik rubrika Biz & Edu, Oni inspirišu i Da li ste znali? i student Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Bavi se novinarstvom aktivno od svoje petnaeste godine. Kroz praksu na portalu znatno je unapredio veštinu pisanja (uz mnoštvo drugih), a sada, kao asistent, pomaže praktikantima da unaprede postojeće i steknu nove veštine.

Olivera Mitić - Asistent urednika Vesti - Asistent urednika rubrika Biz & Edu, Da li ste znali? i Oni inspirišu. Student holandskog jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i student novinarstva i komunikacija na Fakultetu za medije i komunikacije.

Aleksandra Mišković – Urednik rubrike Vesti iz kraja – Aleksandra ima 22 godine i živi u Novom Sadu. Studira novinarstvo i trenutno je na četvrtoj godini studija. Novinarstvo za nju predstavlja platformu za izražavanje, a jednog dana bi želela da postane ratni reporter.

Lidija Gajić – Asistent urednika rubrike Vesti iz kraja – Apsolvent književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Ceni pisanu reč u svakom njenom obliku.

Biljana Vasiljević – Urednik Studentske rubrike - Apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu Nišu. Voli da čita i da piše. Ljubitelj fotografije. Kreativna. Uživa da izrađuje ljubavne kutije, ali i razne vrste čestitki.

Maja Kojadinović – Urednik rubrike iFemin - Masterirala i diplomirala je etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Voli da piše o raznim ženskim temama, ljudskim sudbinama i neobičnim događajima. Filmofil i knjigofil. Origami amater, foto entuzijasta i zaljubljenik u fudbal.

Silvija Stojić – Asistent urednika rubrike iFemin - Apsolvent srpske književnosti i jezika na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Amaterski se bavi folklorom od osnovne škole. Pisala je scenarija za amatersko pozorište i studentske filmove. Voli da istražuje i piše o temama koje su društveno angažovane i pogađaju osetljive grupe, posebno mlade ljude. Obožava Dunav, jutarnju kafu i beskrajnu priču o bilo čemu. Smatra da rečima, podjednako kao i delima, možemo da menjamo svet.

Danica Đokić – Asistent urednika rubrike iFemin - Upisala je Ugostiteljsko-turističku školu sa namerom da postane turistički tehničar, a usput otkrila i novu ljubav - poslastičarstvo. Prvi cilj je ostvarila, a od diplome poslastičara je deli jedan ispit. Svoj pogled na svet pokazuje kroz novinarske tekstove, ali i fotografiju, kojom se amaterski bavi pet godina. Studentkinja je produkcije na Fakultetu savremenih umetnosti i volonterka Reflektor teatra.

Ana Brajković – Urednik Prevodilačke radionice za engleski jezik - Master filolog Anglista sa FILUM-a u Kragujevcu. Zbog ljubavi prema pisanoj reči neprestano čita sve što joj dođe pod ruku, prevodi i piše kada god uhvati trenutak za sebe. Kada joj dosadi olovka, čekaju je boje i neki drugi svet. Veruje da je uredna kuća znak protraćenog života.

Teodora Nikolić – Asistent urednika Prevodilačke radionice za engleski jezik - Apsolvent Anglistike na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Smatra da kultura oblikuje svet u kome živimo i da je čovek bogat onoliko koliko ima znanja. Teodora veruje da se lepota života ogleda u sitnicama koje život znače.

Ivana Matić – Urednik Prevodilačke radionice za španski jezik - Student Filološkog fakulteta u Beogradu. Gaji veliku ljubav prema jezicima koje govori, ali i prema onima koje će tek da izučava. Voli rečnike, a oduševljavaju je etimologija, arhitektura i fotografija. Piše poeziju. Uživa dok volontira i smatra da čovek na taj način najbolje upozna sebe, razvije se i postane svestan da je učenje proces koji nikada ne treba da prestane.

Danica Žunjanin - VD urednika Konkursa – Diplomirani inženjer saobraćaja, knjigovođa, zakleti zaljubljenik u pisanu reč. Dugi niz godina pisala za svoju dušu i sanjala o danu kada će pisati i za druge. Konačno pronašla svoje mesto pod suncem...

Marija Milanović - Asistent urednika Konkursa - Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, a onda je otkrila svoju drugu ljubav - novinarstvo, pa je završila i master studije komunikologije. Smatra da je kontinuirani rad na sebi put ka uspehu, pa je možete sresti na edukacijama i seminarima iz različitih oblasti. Voli duge šetnje pored reke, avanturističkog je duha i u restoranu obično naručuje najneobičnije jelo ili piće sa menija. Njeni prijatelji i porodica kažu da joj je kofer uvek spakovan za put. Ljubitelj je sporta i za omiljeni tim navija i kada gubi.

Marketing i Community menadžment

Mladen Aleksić – Direktor marketinga - Teolog koji je aktivno uključen u dešavanja na webu, na društvenim mrežama. Intervju sa Mladenom možete pročitati ovde.

Bojana Rajić – Community menadžer - Diplomirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za Bibliotekarstvo i informatiku. Želeći da stekne dodatne veštine, upisala je informacione sisteme na Fakultetu informacionih tehnologija na Univerzitetu Metropolitan.

Aleksandar Petrović – Grafički dizajner - Diplomirani grafički dizajner.

Web management

Stanko Arsenijević – Web admin - Bavi se web programiranjem, najčešće koristeći Yii2 PHP ili WordPress CMS. Voli da učestvuje na projektima, razmenjuje znanja sa drugima i stalno se usavršava. Trenutno mu je cilj da napravi sistem preko kojeg će svako brzo i jednostavno moći da dođe do novog sajta.