7 korisnih sajtova koji vam mogu olakšati studiranje
Pexels

Portal mladi

Portal mladi je sajt koji svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim seminarima, obukama, treninzima, stipendijama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Takođe, na ovom portalu se nalaze korisne informacije o mogućnostima za stažiranje i usavršavanje, studijskim putovanjima, poslovnim ponudama ali i drugim zanimljivim sadržajima koji doprinose kvalitetnijem informisanju i edukaciji mladih. 


Redakcija portala navodi na sajtu da je njihova želja da informišu, inspirišu i motivišu sve zainteresovane kroz brojne aktuelne konkurse i tekstove, što im polazi za rukom još od 2013. godine, kada su i počeli sa radom.

NajStudent.com

NajStudent.com je portal koji pruža informacije o stipendijama, praksama, postdiplomskim studijama, studentskim putovanjima i vannastavnim aktivnostima. Namenjen je studentima koji žele da putuju, usavršavaju se i napreduju. 


Takođe, kreatori portala teže da razviju samoinicijativu studenata i pomognu im u ostvarivanju svojih ambicija kroz širenje vidika i sticanje iskustava na lokalnom i internacionalnom nivou, predstavljajući učenje kao zabavan, aktivan i dinamičan proces. Na ovom sajtu možete pronaći i različite konkurse, a kako biste pratili aktuelna dešavanja dovoljno je da se prijavite na newsletter i svakodnevno ćete biti obavešteni o aktuelnim, stipendijama, praksama i konkursima

Time travel

Na ovoj adresi možete pogledati interaktivni atlas sveta koji će vas zaista odvesti na putovanje kroz vreme. Sajt Time Travel pruža uvid mnogobrojinim korisnicima interneta u mapu sveta, prikazujući njenu evoluciju od čak 3.000 godine p.n.e

Samo jedan klik deli vas od informacija o drevnim kulturama, carstvima i zanimljivim istorijskim događajima.

The Evolution of the Web / Evolucija interneta

Ovaj sajt prikazuje evoluciju veb tehnologija u obliku grafikona. Zanimljiv za sve studente informacionih tehnologija, ali i sve ljude koje interesuje istorijski progres intereneta. 


Na ovom portalu pronaćićete sve što vas interesuje o razvoju i lansiranju veb stranica i aplikacija, kako se menjala upotreba interneta tokom godina, kao i druge zanimljive informacije.

Portal Studentski život

Portal Studentski život predstavlja vodič za uspešno studiranje i studentski život u Srbiji. Na ovom portalu možete pronaći pregršt zanimljivih informacija koje vam mogu olakšati studiranje i pomoći vam da napredujete kako na fakultetu, tako i nezavisno od akademskih okvira. Takođe, možete pronaći informacije kako da na kvalitetan način potrošite slobodno vreme, volontirate, zaradite i na najbolji način iskoristite svoje studentske dane. 

Pexels
Pexels

Fakulteti.edukacija.rs

Fakulteti.edukacija.rs na jednom mestu okuplja informacije o svim fakultetima na teritoriji Srbije, kako državnim tako i privatnim. Osim toga, studenti i budući studenti mogu da prate dešavanja vezana za visoko obrazovanje, da saznaju kada se polažu prijemni, kada su termini pripremne nastave, koji je materijal potrebno pripremiti za polaganje, kao i šta sve nude fakulteti za koje su zainteresovani, koje stipendije su im dostupne i kako do studiranja u inostranstvu. 


Naravno, na ovom portalu nalaze se i zanimljivi tekstovi, kao i oni koji mogu biti od velike pomoći prilikom učenja i pripremanja ispita. Za sva pravna ili pitanja vezana za odabir fakulteta, na ovom portalu dostupni su savetnici koji su tu da pomognu.

iSerbia

Na samom kraju naš predlog je i sajt na kome upravo i čitate ove redove. iSerbia je portal koji su pokrenuli mladi entuzijasti, kao jedan od projekta omladinskog udruženja građana iSerbia, osnovanog decembra 2011. godine, sa idejom da pomogne pojedincima, ali i celom društvu i spreči sve veći ,,odliv mozgova", kroz podsticanje unapređenja visokoškolskog obrazovnog sistema u Srbiji, edukovanje mladih o inovativnim načinima privređivanja, razvijanja biznisa, unapređenja rada u različiitm sektorima i pružanje podsticaja umrežavanju i saradnji. 


U okviru portala nalaze se različite rubrike poput Studentske rubrike, Biz & edu, rubrike iFemin i mnoge druge. Na ovom portalu možete pronaći interesantne tekstove koji vam mogu pomoći da se lakše informišete, inspirišete i motivišete u toku studiranja.

A sada, brzo na pretraživanje!

Izvori: Najstudent.com, Time Travel, Portal mladi