ACCA u rukama studenata Ekonomskog fakulteta
Pixabay

Šta je ACCA?

ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) globalna je računovodstvena profesionalna asocijacija koja broji preko 200 000 članova širom sveta.

Cilj ove asocijacije jeste profesionalna edukacija mladih, ali i pružanje mogućnosti studentima koji svoju karijeru vide u računovodstvu i finansijama da steknu međunarodno priznatu i cenjenu ACCA kvalifikaciju.

Priznavanje ispita

Na osnovnom modulu za dobijanje ACCA kvalifikacije postoji 9 ispita.  Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa smera Računovodstvo, revizija i finansijsko upravljanje oslobođeni su polaganja čak 5 ispita, što bi značilo da su već prešli pola puta ka dobijanju ACCA kvalifikacije.  Studenti ostalih smerova oslobođeni su polaganja 3 ispita, od pomenutih ukupno 9 ispita na osnovnom modulu.

Pixabay
Pixabay

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić, povodom dobijanja prestižne akreditacije, za portal Najstudent.com izjavio je:


„Osim akreditacije i oslobađanja studenata od polaganja pet ispita, Ekonomski fakultet je danas zaključio sporazum sa ACCA o ubrzanom sticanju profesionalne ACCA kvalifikacije za svoje studente koja im otvara vrata na globalnom računovodstvenom tržištu. Ova saradnja je ne samo značajna za naše studente, već predstavlja priznanje visokog kvaliteta studijskog programa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, i šalje signal izrazito visoke konkurentnosti diplomaca ovog fakulteta na tržištu rada u Srbiji i inostranstvu“.

Pored već ustaljenih priča da za studente ekonomije nema posla i da ih posle diplomiranja čeka mesto na birou za zapošljavanje, u poslednje vreme smo svedoci mnogobrojnih mogućnosti za buduće diplomirane ekonomiste.

Kraći i brži put ka dobijanju prestižne ACCA kvalifikacije motivisaće mnoge studente da rade na svom usavršavanju.

Možemo samo biti ponosni na priznavanje kvaliteta studijskih programa našeg najboljeg univerziteta i pružiti podršku svim mladim ljudima pred kojima su mnoge šanse, a dobijanje ACCA kvalifikacije je jedna od onih koje se ne propuštaju.


Izvor: najstudent.com