Šampioni sveta u rešavanju studije slučaja!

Svetsko takmičenje u Norveškoj održano je u periodu od 12. do 18. februara 2016. godine, a domaćin je bila poslovna škola BI Norwegian Business School. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta iz celog sveta sa 48 odabranih studenata.

_veb_novinarstvo.gif

Studenti su rešavali studiju slučaja globalne kompanije za proizvodnju aluminijuma Hydro, čiji se korporativni centar nalazi u Norveškoj, a posluje u 50 zemalja sveta. Za rešavanje studije imali su 32 sata i bio je dozvoljen pristup internetu. Zadatak studije slučaja bio je da se identifikuju strateški pravci razvoja kompanije Hydro do 2020. godine, sa akcentom na održivom razvoju.

prezentacija.jpg

Studenti FON-a predložili su tri strategije, od koji se prva odnosila na razvoj sistema za reciklažu aluminijuma u Nemačkoj, druga na primenu novih tehnologija i otvaranju novih fabrika za proizvodnju aluminijuma, a treća na kreiranje održivog, marketinški orijentisanog sistema za inovacije. Oni su pohvaljeni za odlične prezentacione veštine, energiju, timski rad, razumevanje tržišta Norveške i regiona, strateški pristup u rešavanju zadatka i odličnu argumentaciju predloženih rešenja.

Drugo mesto pripalo je University of Melburne iz Australije, a treće Texas A&M University iz Sjedinjenih Američkih Država.

Dodatne informacije možete videti na ovde.