Beograd: Studenti predstavili 57 zemalja

Foto: ISWiB

Ove godine je festival okupio oko 300 mladih iz 57 zemalja sveta. Njihovi štandovi obilovali su tradicionalnom hranom i pićem, te su posetioci mogli da probaju poslastice sa Malte, ajvar iz Slovenije ili pak sangriju, koju su pripremili učesnici iz Španije.

MG_0089.jpg

Foto: ISWiB

Bogatstvo boja upotpunjeno je šarenolikim narodnim nošnjama Srbije, Rumunije, Slovenije, a jermenska narodna muzika dodatno je doprinela raskoši doživljaja za sva čula. Dok su učesnici i posetioci obilazili mnogobrojne štandove i degustirali delikatese iz Indonezije, Argentine, Norveške, Tunisa i drugih država, mogli su makar duhom da se izmeste u neke egzotične zemlje, koje možda nikada nisu imali priliku da posete.

IMG_0068.jpg

Foto: ISWiB

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB) je studentski festival koji se tradicionalno, od 2006. svake godine održava u Beogradu. Festival je otvoren za studente iz celog sveta.

Tema ovogpdišnjeg ISWiB-a je „Mladi su na delu“ i trajaće do 24. jula, a tradicionalno se završava Defileom zastava, koji u subotu, 22. jula u 16.30 kreće sa Trga Nikole Pašića, kroz Knez Mihailovu ulicu, do učeničkog doma „Petar Drapšin“. Takođe, u subotu, sa početkom u 20 časova održaće se humanitarno umetničko veče u Elektropioniru. Festival već 11 godina uspešno organizuje omladinsko društvo „Svetski omladinski talas“, a ove godine se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.