Beogradski studenti prvi na takmičenju u Budimpešti!
Pixabay

Tim čine tri studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu: Nevena Aleksić, Nikola Vujić, Aleksandar Veselinović i student FON-a Ðorđe Marjanović. Akademsku mentorsku podršku pružio im je prof. dr Dragan Lončar, a kao industrijski mentor učestvovao je Nikola Marković iz kompanije EU.


Takmičenje se održava svake godine, a organizuje ga CFA Institut, međunarodno udruženje iz sektora finansija i investicija.


„U takmičenju je inicijalno učestvovalo 10 timova sa univerziteta iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Prvi i glavni deo takmičenja odnosio se na pripremu izveštaja o investicionoj analizi jedne mađarske logističke kompanije. Izveštaj sadrži različite segmente analize – makroekonomsku sliku, analizu grane, finansijsku analizu i valuaciju itd. Žiri je izabrao četiri najbolja rada, među kojima i naš, te su četiri tima prošla u drugi deo takmičenja – prezentaciju rešenja do kojeg smo došli, kao i odgovore na pitanja žirija. Svi timovi su imali izuzetno dobro izlaganje i nije bilo „autsajdera“. Ipak, naš tim je uspeo da pokrije neke aspekte koje drugi nisu, te smo se na taj način za nijansu izdvojili”, rekao je Aleksandar.


RAS Srbija (Blic, promo)
RAS Srbija (Blic, promo)

Beogradska ekipa imaće prilike da odmeri snage sa kolegama iz najpoznatijih evropskih škola u domenu biznisa i poslovnog upravljanja, u Dablinu, četvrtog i petog aprila.


O svom iskustvu na takmičenju za iSerbiu govorili su Aleksandar Veselinović i Nikola Vujić.


„Pre svega mislim da je takmičenje svima nama poslužilo da usavršimo ono što smo naučili na fakultetu, kao i da steknemo nova znanja iz različitih oblasti. Za mene lično je ovo poslužilo kao prozor u struku kojom bih želeo da se bavim”, kaže Nikola.


„Moram da priznam da sam imao jednu dozu nervoze oko svega toga, delom zbog toga što je za mene ovo prvo takmičenje, a delom i zbog napora kojeg smo u prethodnom periodu uložili. Tromesečni rad je trebalo da „stane“ u tih dvadesetak minuta prezentacije, te sam se u tom smislu pribojavao da li će sve proći kako treba. Ipak, kolege koje su već iza sebe imale neki „staž“ po pitanju takmičenja, a pre svih naš vođa tima Đorđe Marjanović, na pravi način su mi pružili podršku, pa je i cela atmosfera pred samo takmičenje bila opuštenija”, rekao je Aleksandar.