Evo čemu možete besplatno prisustovati u aprilu u SKC-u
Wikipedia

Radionica: „Psihodramsko čitanje”

U ponedeljak 8.aprila od 18 do 20 časova u Novom prostoru imaćete priliku da kroz ovu radionicu sa temom „Iza zatvorenih vrata“ Žan-Pola Sartra  promislite o onom što knjiga u nama pokreće, kako u svakom pojedincu, tako i u nama kao grupi. Voditeljka radionice je psihološkinja Gordana Marić Lalović.


Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja niti posebni talenti. Broj učesnika je ograničen, a prijave možete poslati na mejl adresu maricgordana21@yahoo.com.

SKC
SKC

Ciklus: „Putujem i pričam” / Mladi istraživači Srbije (MIS)

Volontiranje i očuvanje kulturnog nasleđa

U Novom prostoru, 11. aprila od 18 časova  predstaviće se Dušan Milanović u okviru ciklusa „Putujem i pričam”. Tema je Volontiranje i očuvanje kulturnog nasleđa.


On će govoriti o iskopavanju antičke vile u Portugalu, renoviranju belgijskog zamka, skvotovanju po rimskim napuštenim prostorima, organizaciji džez festivala na jugu Francuske, kreativnim radionicama sa klincima iz Pariza.

Volonterski kamp na dvotočkašu

U četvrtak, 18.aprila od 18 časova u Novom prostoru imaćete priliku da upoznate Ivana Kanjuha. Tema o kojoj će govoriti je Volonterski kamp na dvotočkašu .


Često pitanje je kako najjeftinije doći do lokacije i koliko stvari poneti. Ivan Kanjuh je odgovor pronašao u biciklu


Posetio je nekoliko volonterskih kampova. Pričaće vam o svojim volonterskim avanturama – u Slovačkoj i Austriji. Imaćete priliku da steknete bolji uvid u to šta sve možete očekivati na kampovima i kako da se što bolje pripremite i informišete.

SKC
SKC

Volonterski servis MIS-a postoji 30 godina tokom kojih su volonteri i volonterke učestvovali na programima u preko 80 zemalja sveta. To je jedinstvena mogućnost za putovanje koju godišnje u našoj zemlji iskoristi oko 1000 mladih.

Njihov koncept je poznat: platite kartu do mesta u kome se održava, hrana i smeštaj su vam obezbeđeni. A vi ćete sa drugarima iz sveta svojim radom pomoći lokalnoj zajednici.

AIESEC / Global Volunteer prakse

U Maloj sali SKC-a u ponedeljak 15. aprila u 18h organizuje se predstavljanje AIESEC / Global Volunteer prakse.


Global Volunteer program praksi je globalna prilika za mlade koji žele da rade na svom ličnom razvoju, otkrivanju novih i širenju svoje kulture i naprave pozitivan uticaj u svetu. 


Italija, Nemačka, Češka, Turska i Tunis samo su neke od zemalja gde možete da odete i upustite se u nezaboravnu avanturu koje će vam promeniti život. Projekat traje od 6 do 12 nedelja.


Najveća studentska organizacija za mlade, AIESEC, poziva vas da zajedno sa njima upoznate mlade ljude koji su rešili da se upuste u avanturu u stranoj zemlji i daju deo svog vremena kako bi promenili svet.

Izvor:  SKC