Bubble Cup 11: Povećajmo popularnost programiranja
pexels.com

Bubble Cup takmičenje sastoji se iz dve faze, odnosno dve kvalifikacione online runde i finala koje će se održati u Beogradu. Prva runda održava se od 1. do 25. aprila 2018. godine. Druga će trajati od 1. do 25. maja tekuće godine, dok će finale biti organizovano u septembru mesecu. Za Bubble Cup 11 studenti i srednjoškolci se mogu prijaviti na internet portalu. Timovi se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi studenti moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima (Univerzitet u Beogradu: FON, ETF..; Univerzitet u Novom Sadu: FTN, PMF..). Članovi tima srednjoškolaca mogu ići u različite škole.

Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se odigrava još od 2008. godine. Takmičenje ima za cilj da poveća popularnost programiranja među učenicima i studentima, promoviše timski rad kao i da privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona. U finale takmičenja plasiraće se timovi srednjoškolaca i studenata koji u dve online runde reše određeni broj zadataka prema jasno definisanim kriterijumima. Svi studentski timovi koji se plasiraju u finale imaju mogućnost da apliciraju za međunarodno programersko takmičenje ACM – Association for Computing Machinery Inc. 

pexels.com
pexels.com

Novina ovogodišnjeg takmičenja je uvođenje dve divizije tokom kvalifikacionih rundi. Premier Liga je devizija koja je otvorena za timove studenata i srednjoškolaca koji ispune kriterijume učešća. Devizija Rising Stars namenjena isključivo srednjoškolskim timovima sa ciljem popularizovanja programiranja u srednjim školama u Srbiji. 

Za sve dodatne informacije, kao i za prijavu na takmičenje zainteresovani se mogu informisati na internet portalu, putem mejla ( bubble@bubblecup.org ) ili preko facebook stranice.

Izvor: bubblecup.org / prijemni.rs