Dođi na MatHackathon!
Pixabay

MatHackathon je takmičenje osmišljeno sa ciljem predstavljanja realne slike razvoja softvera mladim programerima. Od samog početka takmičenje je privuklo veliku pažnju studenata, ali i kompanija i obrazovnih institucija. 


Takmičenje je otvorenog tipa i učešće je besplatno. U studentskom delu takmičenja učestvuje 8 timova sa po četiri člana, a u srednjoškolskom delu 6 timova sa po četiri člana.


Tokom 24 sata takmičenja od mladih programera i dizajnera, očekuje se da „od nule” stvore softver koji će biti upotrebljiv, zanimljiv i originalan, a u skladu sa temom koja će im zvanično biti saopštena na dan takmičenja.

Mathack
Mathack

Poene će svakom timu davati stručni žiri, a na osnovu sakupljenih poena, biće proglašeni pobednici hakatona. Pobednički timovi će osvojiti vredne nagrade obezbeđene od strane naših sponzora. Svim učesnicima će biti obezbeđena hrana, piće i mesto za rad i odmor tokom trajanja takmičenja. Takmičari su obavezni da ponesu svu opremu koja im je potrebna za rad.  


Srednjoškolci će prvi dan takmičenja imati kratku edukaciju iz oblasti Unity programiranja, gde će naučiti osnove razvoja tabletop igara, a drugi dan će imati takmičenje gde će dobiti pravilo koje treba da implementiraju u svoju tabletop igru, koju će sami razraditi. 

Prijave su otvorene i traju do 05.05.2019. za studente, a za srednjoškolce do 08.05.2019.


Više informacija o događaju možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji projekta MatHackathon19, kao i na zvaničnim Facebook i Instagram stranici Omikrona. 

Izvor: Mathack.rs