Novi Sad: Dođi na Sajam obrazovanja!
Pexels

Ovogodišnji sajam tradicionalno će predstaviti vodeće obrazovne institucije Univerziteta u Novom Sadu, sa tri naučna instituta, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova, srednje i visoke škole i fakultete privatnog i državnog sektora iz cele Srbije, kao i inostranstva.


Prvenstveno je namenjen učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, jer će biti predstavljeno preko 500 različitih obrazovnih profila, koji im mogu biti putokaz pri odabiru željene škole, a samim tim i zanimanja. Posetiocima će biti predstavljene i mogućnosti školovanja u Hrvatskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji, Francuskoj i Kanadi.

Sajam.net
Sajam.net

Manifestaciju su podržali:  Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Gradska uprava za obrazovanje, Gradska uprava za kulturu, Udruženje izavača i knjižara Srbije - UIKS, kao i Udruženje profesionalnih izdavača Srbije – UPI.


Interesantana aktivnost koja će biti organizovana drugog dana, odnosno 5. marta je košarkaški turnir u košarci 3 na 3, gde će srednjoškolci imati prilike da se nadmeću.

Sajam će biti otvoren od 10-19h, dok je ulaz besplatan. Dobro došli!

Izvori: Studenti.rs, Sajam.net