Gde studenti mogu da provere znanje a da nije ispit?
Freepik

U pitanju je kviz znanja u dva Beogradska kafića. U kvizu učestvuju i studenti Beogradskog univeziteta i svi oni koji svoje znanje žele da ulože za par dobrih knjiga. 


Atom Akademija (utorkom od 19:30h) i pab Klopa i pivo (nedeljom od 19:15h) organizuju ova dva ligaška takmičenja u znaju. Oko dvadeset ekipa svake nedelje testira svoje znanje u prvom poluvremenu iz oblasti: geografija, opštakultura, književnost i mozgalice. U drugom poluvremenu iz oblasti istorije, sporta, filma, muzike i specijalne oblasti večeri. 


Svaki tim ima od tri do pet takmičara. Timovi imaju pravo da stave džokera na neku od oblasti u kojoj misle da će uspeti da osvoje najviše poena i na taj način dupliraju bodove za tu oblast. Takmičari imaju papir ispred sebe na kome su podeljene oblasti i tu upisuju odgovore, a pitanja im čita kvizmaster i mogu se videti na video bimu.

Međusobnom komunikacijom takmičari se dogovaraju oko odogovora koje žele da daju. Na poluvremenu izlazi rang lista, a onda se borba nastavlja. Nagrade za one koji te večeri osvoje najviše poena jesu medalje i knjige Vulkan izdavaštva. Sve što takmičari popiju u toku večeri jeste na račun kuće, a osvajač oblasti večeri dobija i turu besplatnog pića. Za učešće u kvizu se takmičari prijavljuju tako što svako od njih da po 100 dinara. Učesnici kviza kažu da je utorak dan koji je namenjen za ljubitelje kviza, dok je nedelja dan za ,,okorele kvizaše''.

Kvizmaster je utorkom Žarko Stevanović, prvak sveta u znanju, što kako prenose takmičari, dodatno doprinosi kvalitetu kviza.

,,Ovde se mogu upoznati interesantni ljudi i preporučila bih svakome ko voli da se igra da učestvuje u kvizu. Moje ekipe su Plutonci i Paklena pomorandža. Plutonci su utorkom, a nedeljom Paklena pomorandža. Najbitnije je dobro druženje i pozitivna atmosfera. Kada imate dobru ekipu zabava je zagarantovana'', rekla je student i ,,okoreli kvizaš'' Ljubica Vladušić za naš portal.

Ostaje samo pitanje kada ćete sakupiti ekipu i otići pravac u Atom Akademiju da pokažete svoje znanje i da se zabavite. Zar ne? Kao što Žarko Stevanović kaže: ,, Ipak se isplati biti pametan’’.