Holivudska nagrada u rukama beogradskog studenta


Foto: Filmfreeway

Ovaj holivudski festival je smotra kratkih filmova, televizijskih ostvarenja i novih medija iz celog sveta, a Nemanja je za svoj film „Maestro“ dobio i Specijalnu nagradu „Zlatni leptir“ VIVA film festivala Sarajevo.

Radnja filma istražuje zaboravljene umetnike i vrednosti, slavnu prošlost i upitnu budućnost, a glavnu ulogu tumači dramski umetnik Milan Caci Mihailović.

nemanjaiserbia.jpg

Foto: Noizz

Nemanja je i pre ovih nagrada, kao student druge godine, pobedio na konkursu „Film za 60 sekundi“, sa ostvarenjem Reservoir dogs, kako navode sa akademije. Ovim filmom predstavljao je Srbiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Londonu.

Mladi umetnik je, takođe, dobitnik i nemalog broja drugih nagrada, a u konkurenciji sa 544 filma iz čitavog sveta, proglašen je i za najbolji regionalni film 2016. godine na 2.C&C festivalu (Civilisation & Culture Documentary Film Festival 2016.) u Hrvatskoj. Sa filmom „Ćud“ je predstavljao Srbiju i u zvaničnom delu programa festivala Smita Patil Documantary and Short Film Festival (SPIFF) u Indiji.

Čestitamo Nemanji i očekujemo još mnogo njegovih ostvarenja!


Izvor: Noizz.rs