Imaš problem sa učenjem? Bez brige, stručnjaci imaju rešenje
Pixabay

Unošenje igara u proces učenja mnogi će ispratiti dozom skepticizma. No, stručnjaci smatraju da se na ovaj način stiče preko potrebna motivacija. Sistem bodova, bedževa, XP-ova i drugih nagrada, koji je prvobitno korišćen u RPG i MMO tipovima video-igara, pruža tu motivaciju. Upravo popularnost tih video-igara, kao i način da se čovek oseća nagrađenim dok igra, dovela je do toga da se ovaj sistem replikuje i u svrhe učenja novih veština.

Istraživanja su pokazala da veštine poput discipline i strpljenja pokazuju veći nivo uzajamne povezanosti sa uspehom nego IQ skor. Ove veštine je veoma lako integrisati u okruženje igre i pruža veoma bitan osećaj povezanosti sa igrom i nagrade koju dobijamo nakon uloženog truda.

Razlog skepticizma ljudi prema ovom načinu učenja je nedostatak mentora, odnosno profesora, a samim tim i „živog“ kontakta između učenika i učitelja. Međutim, ovaj način učenja taj manjak nadoknađuje stoprocentnom fokusiranošću na vas, a zatim i mogućnošću da se uvek vratite korak unazad i detaljno proučite ono što vam je predočeno, što kod uobičajenog predavanja nije slučaj.

Pixabay
Pixabay

Kapster, interaktivna platforma za onlajn učenje, vam nudi kurseve koji su orijentisani ka ovakvom načinu učenja.  U okviru ove platforme naći ćete veliki broj onlajn kurseva koji će vas uvesti u svet programiranja na zanimljiv i izazovan način. Kursevi prate vaš nivo znanja, te ćete od nivoa apsolutnog početnika moći da stignete do veština koje su vam potrebne da uđete u svet IT-a, a onda i eventualno potražite posao. 


Pored kurseva koji su fokusirani na učenje programiranja, tu su i drugi koji vam mogu pomoći da brzo i efikasno naučite i ovladate materijom koja sutra može biti vaš posao iz snova. Pogledajte u ponudi kurseva koji se to idealni poslovi budućnosti nalaze na ovoj savremenoj onlajn platformi za učenje. 


Naravno, imajući u vidu da je ovo onlajn učenje, svi kursevi mogu se pohađati od kuće, sa svog računara a pri završetku svakog kursa, Kampster vam daje i sertifikat o završenom kursu.

Želiš da konačno učiš ono što voliš? Upiši neki od naših mnogobrojnih kurseva i, pomoću sertifikata koji ćeš dobiti, nađi posao iz snova!