Izložbe koje studenti mogu posetiti u januaru


FOTO: Pixabay

Izložbu Pomeranje granica možete posetiti do 24. januara u Muzeju primenjene umetnosti. U okviru ove izložbe predstavljeno je 27 radova različitih umetnika koji, kroz medijum tekstila, obrađuju savremene umetničke i društvene teme. Svečano otvaranje izložbe bilo je priređeno 28. decembra 2016. godine u 19.00 časova.

april_dausha_kustodija_jezika.jpg

Foto: Muzej primenjene umetnosti

Izložba Andreje Prokopijević biće otvorena u četvrtak, 26. januara od 19.00 časova u Studentskom kulturnom centru (SKC), u okviru ciklusa Afirmacija mladih. Autorka je do sada imala niz samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, a za svoj umetnički rad je dobila i značajne nagrade i priznanja. U središtu njene skulptorske i slikarske umetnosti nalazi se pokret: kao fenomen, kao fizički i misaoni gest, kao transcedentalni doživljaj i kao vid manifestacije energije.

slika.jpg

FOTO: Andreja Prokopijević, SKC

U galeriji Doma omladine Beograda do 28. januara možete posetiti izložbu fotografija Marije Ćalić pod nazivom Infostanar. Umetnica kroz medijum slike obrađuje egzistencijalnu tematiku urbanog čoveka, distopijskog zatvorenika, koji se nalazi na dnu samog trajanja, a čiji je život potrošan.

Izložbu radova Aleksandre Dević, mlade umetnice iz Subotice, pod nazivom Zagrljaj možete posetiti u Kulturnom centru Grad do 29. januara. Svečano otvaranje izložbe bilo je upriličeno 16. januara u 20.00, kao prva izložba u godišnjem ciklusu galerije KC Grad u 2017. godini. Kroz svoj stvaralački rad umetnica temi nasilja prilazi kao kulturološki uslovljenom fenomenu, uvodeći pritom elemente paradoksa i specifične simbolike oslonjene na upotrebu balona.

Izložba Velče Velčeva otvorena je 17. januara u Galeriji Haos, a možete je posetiti do 11. februara, svakog dana osim nedelje između 12.00 i 20.00. Njegov umetnički rad je širom sveta visoko vrednovan. Autor u svojim instalacijama, na ironičan način, obrađuje temu konzumerizma kao nove religije savremenog društva. Tema izložbe je, kako to sam autor ističe „vera u smrt i naročito koncept smrti umetnika (kao stvaraoca)“.

izlozbe_galerija_haos_velca_velcev.jpg

Foto: Velča Velčev, Dan u Beogradu

Ne propustiti ni prvu samostalnu izložbu Negativna forma mladog umetnika Stefana Stančića u Centru za kulturu Vlada Divljan (multimedijalna sala), do 26. januara. Kao ni izložbu crteža Moderna srpska mitologija Danila Vukovića koja se svečano otvara 1. februara u 19.00 u Galeriji SKC-a na Novom Beogradu.


Izvori: Dan u Beogradu / SKC / KC Grad