Novi Sad: Vikend u znaku obrazovanja i nauke
Pixabay

Kroz edukativan i interaktivan pristup program festivala obuhvatiće radionice iz kako tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih, tako i mnogih društvenih i medicinskih disciplina, uz raznovrstan prateći program.

Cilj manifestacije je promocija nauke, uz predstavljanje savremenih dostignuća i aktuelnih istraživanja u svetu i kod nas.

Organizator festivala je Univerzitet u Novom Sadu, a generalni pokrovitelji su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekreterijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.


Ulaz je besplatan, a radno vreme je od 10 do 18 časova.


Program Festivala je dostupan na zvaničnom sajtu.

Dani otvorenih vrata fakulteta

U okviru Međunarodnog festivala nauke i obrazovanja biće održani i Dani otvorenih vrata fakulteta novosadskog Univerziteta.

Fakultet tehničkih nauka otvoriće vrata posetiocima, u subotu, programom koji će biti održan od 11 do 14 časova. Studenti će moći da obiđu laboratorije, amfiteatre, učionice, studentsku službu i studentske prostorije. 

Takođe, tog dana, svoja vrata otvoriće i Tehnološki fakultet koji je pripremio seriju kratkih i zanimljivih naučno-popularnih predavanja, koja će se održati od 11 do 14 časova. Posetioci će imati priliku da čuju više o top 10 biotehnoloških ideja za rešenje gorućih problema, uticaju kućne hemije na životnu sredinu, kvascu, hidratima, čokoladi, savremenim trendovima u tehnologiji proizvodnje keksa i mikoorganizmima kao inženjerima nove generacije.

Prirodno-matematički fakultet otvoriće svoja vrata tokom oba dana Festivala. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa radom Departmana za zaštitu životne sredine „Doc. dr Milena Dalmacija“ i Departmana za fiziku, kao i da saznaju sve o studijskim programima i načinu studiranja na ovim departmanima. 


Poljoprivredni fakultet biće otvoren za organizovane posete tokom oba dana u dva termina, u 11 i u 15 časova


Više informacija o programu Dana otvorenih vrata fakulteta možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Izvor: NajStudent.com, Fakulteti.edukacija.rs