KanbanFlow: aplikacija koja će vam olakšati rad

FOTO: Computer Weekly

Šta je KanbanFlow?

KanbanFlow je internet alatka za upravljanje projektima koja vam pomaže oko vizualizacije i saradnje sa timom. Virtuelna saradnja je prednost u situacijama, kada članovi tima ne mogu trenutno biti tu ili su odsutni na duže vreme.

Studentima, koji redovno imaju predavanja ovo može biti olakšavajuća okolnost, jer se ne moraju sastajati, već svako može raditi sa mesta na kome se nalazi. Na taj način možete uštedeti dosta vremena.

Iz čega se sastoji aplikacija i čemu služi?

Sastoji se iz Kanban tabele, koja je podeljena u više kolona. Samo jedan pogled na nju daće vam uvid u trenutnu situaciju vašeg rada. Kolone možete podesiti na onaj način koji vam najviše odgovara. Kanban tabela vam daje odličan pregled trenutne situacije posla kojim se bavite.

Vizualizacija timskog rada pojednostavljuje komunikaciju i dovodi do poboljšanja efikasnosti. Sve promene koje napravite na tabli biće vidljive za sve članove tima. U svakom trenutku ćete znati šta vaš tim radi.

998067_714241511925331_1549289931_n.png?oh=649104644b52293b2ae971bd92e71547&oe=58B0E071

FOTO: Facebook

Ova aplikacija je odlična za studente koji rade u grupi. Može se tačno odrediti koji je čiji zadatak i pratiti njegova realizacija na tabeli. Ne morate slati poruke jedni drugima kao podsetnike da zadatak mora biti obavljen. KanbanFlow će vam slati e-mail podsetnike, ukoliko se približite datumu koji ste odredili kao granicu za obavljanje zadatka.

Kako što jednostavnije koristiti aplikaciju?

Kako biste izbegli prepreke, možete ograničiti broj zadataka u određenoj koloni. To će vas naterati da prvo završite zadatke, pa tek onda da započnete nove. Smanjivanjem broja zadataka postaćete više fokusirani i produktivniji.

U okviru jednog, glavnog, zadatka možete postaviti i nekoliko manjih. Kada neki od tih manjih zadataka obavite, samo štiklirajte kvadratić pored.

Ukoliko neki zadatak radite svakog dana, nedelje ili meseca, možete podesiti opciju ponavljanja. Treba samo napomenuti koliko često zadatak treba biti obavljan, a sama aplikacija će vam napraviti novu kopiju po završetku zadatka.

Kada označite zadatke kao završene, grupišu se prema datumu kada su završeni. Vrlo lako možete saznati koliko toga ste uradili prethodne nedelje. Nema potrebe za ručnim arhiviranjem završenih zadataka. Prikazuju se samo 20 najskorijih zadataka.

Čak i kada imate preko 100 ili 1000 zadataka na svojoj tabli, bez problema možete naći ono što vam treba. Možete tražiti bilo koju reč koja se nalazi u imenu zadatka, opisu, komentarima itd. Rezultati uključuju i arhivirane i vidljive zadatke.

Zašto koristiti Pomodoro tehniku?

kanban-flow-pomodoro_thumb.png

FOTO: Personal Kanban

Kada radite u timu, odmah se može videti šta ostali ljudi tima rade trenutno, šta je urađeno i šta se još treba uraditi. Po izboru možete pratiti vreme koje će vam biti potrebno za izvršavanje nekog zadatka uz pomoć tajmera. Tajmer podražava popularnu Pomodoro tehniku za upravljanje vremenom.

Na taj način možete povećati produktivnost, tako što ćete raditi u intervalima od 25 minuta sa kraćim pauzama. Možete koristiti i običnu štopericu, ukoliko ne želite da striktno odredite vreme koje vam je potrebno za obavljanje zadatka.

Da li se može koristiti i preko telefona?

KanbanFlow se može koristiti i preko telefona. Podržava ga Android, iPhone, Windows Phone i većina ostalih pametnih telefona.

Na sledećem linku možete pogledati ocene korisnika i još neke mogućnosti aplikacije.


Izvori: Getapp / KanbanFlow / Lifehacker / Pomodoro-tracker

Jovana je anglofil, studira ruski jezik, voli špansku umetnost, obožava francuske filmove i irsko pivo.