Koji si ti tip studenta na fakultetu?
Freepik

U tekstu vam predstavljamo neke tipove studenata koji postoje, sa kojima ćete se družiti i koje ćete verovatno izbegavati. Pa da krenemo.

1. „Štreberi“

Njih viđamo od osnovne škole, pa sve do danas. Uvek sve znaju. Obično sede u prvom redu, kako bi bili bliži profesoru. Možda su vam u osnovnoj išli na živce, ali na fakultetu su vam spas. 


Zato, uvek budite dobri sa njima. Ako mu slučajno nešto nije jasno, odmah će posle predavanja prići profesoru da mu dodatno objasni ili da mu preporuči literaturu kako bi bolje shvatio taj pojam.

2. „Klimači“

To su osobe koje sede pored štrebera. Ne znaju koliko i oni, ali zbog klimanja i odobravanja uz lažni osmeh se provlače.

3. „Ko su ovi?“

Ovde se radi o studentima koji obično dođu na prvo predavanje i poslednje za potpise, ali često se dese da tada ne dobiju i još su u čudu kako oni nemaju prava na potpis.

4. Redovni studenti

Dolaze na sva predavanja, pa čak i ona nepotrebna.

5. „2 u 1” (parovi)

Ne pojavljuju se jedan bez drugog. Dolaze u paketu. Ponekad se desi da se pojavi samo jedan i odmah kreću pitanja: „Gde je drugi, da li je dobro”, ali to je jednom u 100 godina.

6. „Sportski“ tipovi

Sport, sport i samo sport. Kao da samo o tome zna da priča. Ukratko, kada se nađete u njihovom društvu, isključite mozak i glumite da slušate, klimajte glavom kao „Klimači“.

7. „Zamišljeni umetnik / filozof“ tip

Pressfoto (Freepik)
Pressfoto (Freepik)

Malo priča, tu je negde, gleda u daljinu, progovara ako ga neko pita nešto. Odgovori su mu o besmislenosti fakulteta, društva, života i slično. Tako da, ako ste iz kuće izašli srećni, nasmejani, puni života, nemojte da mu se približavate, jer će se naći još neki dan u godini kad ćete poželeti da ne izlazite iz kuće.

8. „Kladioničari“

Stalno imaju neke dojave, aktivno se klade. Poseduju račune u najmanje tri kladionice. Za vreme evropskih i svetskih prvenstava, možete ih isključivo naći u kladionici i teško ćete stupiti u kontakt sa njima. 

9. „Gejmeri“

Interesantno kod „Gejmera“ je to što su u stanju da igraju igrice do jutarnjih časova. Razgovori su isključivo o igricama. Možete ih pronaći u nekoj sobi.

10. „TV studenti“

Osim što studiraju, gledaju i serije. To su serije raznih žanrova. Uvek su u toku. Njih možete pitati za preporuku neke serije ili filma. Neke serije su čak gledali minumum tri puta, a neki od njih gledaju i rijaliti programe. 

11. „Večiti studenti“

To su studenti starijih generacija. Jednostavno, sviđa im se studentski život. Redovno dolaze na obavezna predavanja, skupljaju potpise, prijavljuju ispite, ali odustaju.

12. „Studenti iz menze“ i „Party manijaci“

Ne propuštaju nijedan vikend, nijednu studentsku žurku. Bitan im je dobar provod i da se negde ide. 

Da li ste se pronašli u nekom tipu? Zapazite kolege na sledećem predavanju i saznajte koji su oni tipovi.

Izvori: Svijet mladih / Pressedan.unin.hr