Korisne aplikacije za studente
pexels

Stay focused – App block

Ako ste od onih ljudi koji svakog časa proveravaju društvene mreže, čak i kada to ne bi trebalo da čine, onda je ova aplikacija idealan izbor za vas. Stay focused – App block je tu da na određeno vreme ili u određenim vremenskim intervalima blokira aplikacije po vašem izboru. Pored toga možete ograničiti vreme koje ćete provesti koristeći određene aplikacije u toku dana, kao i pregledati koliko ste vremena proveli koristeći vaš mobilni telefon. U zavisnosti šta želite – možete zabraniti sebi pristup aplikaciji ili je potpuno blokirati, tako da vam ne stižu ni notifikacije. 

appradar
appradar

Tap Scanner

Sigurno je svako od vas u jednom momentu fotografisao nečije beleške, dokumente ili knjigu, ali je fotografija na kraju ispala nejasna i nečitka. Tap Scanner aplikacija je rešenje za to. Koristeći nju, fotografija će vam biti oštrija, a možete izabrati i efekat pomoću koga će se tekst jasnije videti. Nastale fotografije možete lako organizovati, prebaciti u pdf format i potom ih čitati kao knjigu. Znatno praktičniji, jeftiniji i brži način od prepisivanja i skeniranja.

Alarmy (Sleep if you can)

Alarmy aplikacija namenjena je onima kojima je teško da ustanu iz kreveta ujutru. Za razliku od običnog alarma, da biste isključili ovaj, potrebno je da: protresete telefon određeni broj puta, rešite matematički zadatak ili napravite fotografiju. Izbor je na vama. Neprekidna zvonjava praćena vibracijom, kao i iritantan zvuk alarma sigurno će vas naterati da ustanete iz kreveta, spremite se i odete na to prvo i najteže jutarnje predavanje.

joyofandroid.com
joyofandroid.com

School planner

Tokom semestra, kada iz svakog predmeta imate barem dve predispitne obaveze, ova aplikacija pomoći će vam da se lakše organizujete i da ispoštujete svaki rok. Dovoljno je samo da označite datum za kolokvijum, ili poslednji rok za predaju seminarskog rada i aplikacija će vas podsećati na to. Još jedna korisna stvar jeste što možete voditi evidenciju o stečenim predispitnim poenima, prisustvu nastavi, kao i pisati beleške vezane za ispite/predispitne obaveze (npr. potrebna literatura, uputstva za seminarski..). 

Memrise

Proglašena aplikacijom 2017. godine, pomoći će vam da brže savladate neki strani jezik. Svakog dana učiće vas barem pet novih reči, dok usput otključavate nivoe, a vaš vodič-prijatelj vanzemaljac raste. Sledećeg dana prvo ćete se podsetiti jučerašnjih reči, pa tek onda krenuti sa učenjem novih. Nažalost, izbor jezika nije veliki, ali je sam koncept aplikacije zanimljiv. Pun fotografija i snimaka govornika tog jezika. Ukoliko se jezik koji želite da naučite ne nalazi na ovoj listi, preporučujemo vam da pregledate google play u potrazi za drugim aplikacijama. Jedna od boljih za učenje jezika svakako je – Fun easy learn.

Internet je danas pun korisnih stvari, aplikacije o kojima ste čitali samo su neke od njih. Google play je platforma koja se neprestano širi i nesumnjivo je da ćete tamo naći još toga što vam možete biti od pomoći tokom studija.