Kragujevački pravnici najbolji u regionu!
Privatna arhiva

Kragujevačka ekipa je bila najbolja u konkurenciji 12 ekipa iz Sarajeva, Ljubljane, Zagreba, Podgorice, Tirane, Skoplja, Mostara, Rijeke, Splita, Niša i Novog Sada. 


Ovaj izvanredan tim čine: Amina Rovčanin, Uroš Lazarević, Saša Tucaković, Dijana Stefanović, Jelena Stanisavljević i Nevena Jovanović. Treneri tima su doc. dr Veljko Turanjanin i Suzana Milivojević.

Pokazali su najbolje znanje iz oblasti ljudskih prava i to im je omogućilo da se plasiraju u veliko finale koje će biti održano u Strazburu krajem ove godine. Svoje znanje i veštine odmeriće sa pobednikom nordijske lige.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Amina, članica pobedničkog tima, za iSerbiu govori o toku takmičenja, o pripremi za takmičenje, kao i o kvalitetima koje student treba da ima kako bi se prijavio za ova takmičenja:

„Prvi dan takmičenja su bile kvalifikacije i od dvanaest timova, šest je prošlo u polufinale. Nakon toga, u polufinalu smo imali suđenja protiv timova iz Niša i Zagreba, gde su smo odneli pobedu. 


U finalu smo bili protiv Sarajeva. Konkurencija je bila ozbiljna, videlo se da smo svi radili i trudili se. Svi timovi su bili odlični


Međutim, odlučili su naši odgovori na pitanja sudija, kao i odgovori na navode druge uvažene strane. Dovitljivost, argumentacija, snalaženje i poznavanje sudske prakse. Timski duh i timska igra je najviše doprinela. Svako je imao neku manu koju je neko drugi nadomestio svojom vrlinom."

Ona dodaje da su se nekoliko meseci, uz pomoć mentora, pripremali za rešavanje pravnog problema. Koristili su i izučavali bogatu praksu Evropskog suda, pa potom povezivali sa konkretnim slučajem. 

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Naša sagovornica otkriva koje kvalitete student treba da ima kako bi se prijavio za ova takmičenja:

„Upornost, strpljivost, kao i želja za osvajanjem novih znanja su najznačajnije odlike. Imati cilj i slediti ga je ključ uspeha."

iSerbia im želi mnogo sreće u daljem radu!