Uz to, Leskovčani su, takođe, osvojili i po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Oni su se takmičili sa učesnicima iz 24 zemlje sveta, te je na takmičenju bilo 350 mladih kuvara.
Ovo je peti put da Niš okuplja kuvare početnike, ali i vrhunske kuvare koji su bili članovi žirija, u sklopu ovog takmičenja.
Uspešne studente je, u razgovoru sa portalom Jugmedia, pohvalio njihov mentor, profesor Momčilo Conić: „To su naši učenici koji nam sa svakog takmičenja donesu zlato: Lazar Rakić, Ivica Zdravković, Marjan Stojiljković, Spasoje Kaličanin i Milica Đaković sa Smera menadžment hrane i gastronomije”.
Žiri su, poslovično, predstavljali slavni kuvari bivše Jugoslavije. Takmičari su morali da, po propozicijama Vaksovog sistema, na tanjiru iskombinuju 150 grama mesa, 120 grama povrća i 50 mililitara sosa. Takođe, žiri je smatrao da je imrovizacija na tanjiru poželjna.
Izvor: Jugmedia