Posetite najveću hemijsku labaratoriju u Evropi!
BASF

Možemo li sami da napravimo sistem za prečišćavanje prljave vode? Kako nastaje metalno drvo? Koja vrsta plastike može da se razgradi za samo nekoliko nedelja? Zašto ekolozi obožavaju reč kompost i zbog čega je cirkularna ekonomija sve češća tema za razgovor u svim sferama društva – od učionica do Evropskog parlamenta? 


Na sva ova pitanja imaćete prilike da čujete i vidite odgovor tokom trajanja ove manifestacije na Hemijskom fakultetu, te probudite rano i upustite se u magični svet hemije


BASF
BASF

Više od 1000 đaka iz srednjih škola sa teritorije Republike Srbije je tokom prethodne školske godine besplatno pohađalo BASF Chemgeneration, međunarodni naučni program o održivom razvoju.


Program se sastojao iz niza interaktivnih radionica hemije, a sprovodi ga BASF u partnerstvu sa mrežom naučno-obrazovnih institucija iz 11 država Centralne Evrope među kojima je i naš Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu.


BASF
BASF

A tokom ove manifestacije tim učenicima srednjih škola biće dodeljena priznanja za učešće u programu i dobiće diplome koje simbolizuju njihovo poznavanje cirkularne ekonomije i obrazovanje u oblasti održivog razvoja, a studenti i predstavnici Hemijskog fakulteta će izvoditi hemijske eksperimente.


Na manifestaciji će mladi hemičari izvoditi oglede i pokazati hemijske procese koji se javljaju u pozadini različitih aktivnosti. Srednjoškolci će, između ostalog, videti kako se pravi scenska šminka, naučiti da samostalno naprave sijalicu i saznati neke od trikova koje koriste filmski kaskaderi.

BASF
BASF