I dalje ima onih koji veruju u mlade ljude Srbije
www.mos.gov.rs

Ministar Udovičić, ujedno i predsednik Fonda za mlade talente, kroz dugogodišnju praksu nagrađivanja talenata i ulaganja u obrazovanje mladih ove zemlje, bori se za podsticanje najvrednijih i najperspektivnijih studenata


Upravo njegovom inicijativom iz godine u godinu se povećava fond za stipendije. Ove godine u Nišu je dodeljeno 50 stipendija više nego prethodne.  O povećanju broja i iznosa stipendija za Rtv.rs ministar Udovičić je rekao: 

„To pokazuje sistemsku odluku države da mladima u Srbiji omogućimo najbolje uslove i podržimo ih na njihovom putu da istraju u svojim najvišim ambicijama, budu najbolji u oblastima koje su izabrali kao životne pozive i, kao što su danas najbolje što Srbija ima, da tako i sutra budu pokretači za sigurnu i još bolju budućnost naše zemlje. Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad.“

Ove godine će studentima srpskih univerziteta biti dodeljeno 1300 stipendija, od toga 900 za studente osnovnih studija i 400 za studente master i doktorskih studija.


Ohrabruje činjenica da se i dalje ceni trud, da se i dalje prepoznaje zalaganje i da i dalje ima onih koji veruju u mlade ljude u Srbiji. Nadamo se da će se u narednim godinama nastaviti sa nagrađivanjem najboljih, ali isto tako i ulagati u celokupno obrazovanje, jer su mladi ljudi ove zemlje to zaslužili!


Izvor: najstudent.com