Najmaštovitiji studentski domovi širom sveta


Foto: Studentski život - Studentski dom u Danskoj

Le Havre u Francuskoj

sh_290910_12.jpg

Foto: Contemporist

Ovaj simpatičan dom je izgrađen od starih kontejnera. Ima 100 soba. Svaka soba je zasebna i odvojena od ostalih, sa kupatilom, kuhinjom i besplatnim wi-fi internetom. Dom poseduje i prostorije za bicikle, bašte, kao i mesto za druženje studenata.

Lundgaard & Tranberg u Danskoj

Impresivna kružna zgrada predstavlja simbol jednakosti i zajedništva. Zgrada ima sedam spratova, odnosno 360 soba. Svaka soba ima panoramski pogled. Dom poseduje zajedničku kružnu kuhinju, koja je snabdevena raznim posuđem i kuhinjskim aparatima, radionice, kafiće, dve muzičke sobe (jedna sa klavirom, a druga sa bubnjevima), teretanu, terene za košarku i stoni tenis, kao i unutrašnje dvorište koje podseća na amfiteatar. Takođe, studentima je na raspolaganju krovna terasa za druženje.

studentski_dom_danska_01.jpg

Foto: Gradnja

Divna vest je ta da je određeni procenat soba namenjen za međunarodne studente, pa ako planirate da upišete fakultet u inostranstvu, zgrabite svoje kofere i pravac Kopenhagen!

Sklonište Taliesin – Scottsdale, Arizona

wide_lrg_members_only_travel_program_scottsdale.jpg

Foto: Chicago Architecture Foundation

Najneobičniji studentski dom koji je smešten usred pustinje. Podseća na naselje iz bajke.

Studentski dom Univerziteta Marlies Rohmer u Utrehtu, Holandija

Smarties_by_Marlies_Rohmer_architects_urbanists.jpg

Foto: Studio Van Damme

Ovaj studentski dom sa jedinstvenim dizajnom ima džinovske ljuljaške i ugrađene ležaljke za uživanje. Dom poseduje 380 soba.

Simmons Hall - Kembridž, Masačusets

image1.jpg

Foto: Simmons Hall

Predstavlja jedinstvenu i živopisnu građevinu. Ima 350 stanova. Poseduje i noćni kafić, pozorište, restoran. Zanimljivo je da svaka soba poseduje devet prozora, izgrađenih na način da zimi ulazi svetlost u sobu, a leti sobe su u hladu. Dobio je nekoliko nagrada za najbolji dizajn.

Studentski dom Poljane u Sloveniji

student_housing_atrij.jpg

Foto: Miran Kambič, Kubus interier

Arhitekte su dizajnirale i izgradile moderan dom sklapanjem aluminijumskih panela koji blokiraju neželjnu buku i na taj način studentima omogućuje neophodan osećaj privatnosti. Poseduje sve što je potrebno studentu, a to je soba, kupatilo, kuhinja, i ono najvažnije – privatnost.

Studentski dom u gradu Lakost u Francuskoj

54a54ca5_a3f4_4489_923f_31af5c338451_lacoste2012.jpg

Foto: Novi

Fantastična, kamena seoska kuća iz XVI veka je uređena i pretvorena u studentski dom. Najbolji studenti Savannah koledža imaju priliku da uživaju u ovom raju. U sklopu doma, nalazi se i bazen. Takođe, studenti imaju priliku da uživaju i u pogledu živopisne prirode koja oduzima dah. Ako se u sledećem životu budete odlučili za umetnost, zapišite ime Savana koledža za umetnost i dizajn.

Svi ovi moderni, jedinstveni studentski domovi su namenjeni da stimulišu studente da napreduju, kao i da podstaknu njihovu kreativnost.


Izvori: Želim da budem / Contermportist / SNL / Simmons Hall / Srbija danas