Niški studenti danas igraju najvažniji meč turnira u Moskvi
Pixabay

Nakon pobeda nad Bosnom i Hercegovinom i Ukrajinom, košarkaška selekcija Univerziteta u Nišu, kao prvoplasirana ekipa u grupi A međunarodnog turnira u Moskvi, dobila je protivnika u četvrfinalu i to drugoplasiranu ekipu iz B grupe, predstavnika Izraela

Košarkaška selekcija Univerziteta u Nišu je prošle godine na međunarodnom takmičenju u Moskvi osvojila bronzanu medalju.

Tok takmičenja

Nišlije su se do četvrtfinala prošetale, u prvom meču savladavši ekipu BiH (97:87), dok druge utakmice protiv Ukrajine nije ni bilo, jer se protivnička ekipa nije pojavila na takmičenju u Moskvi. U iščekivanju raspleta u grupi B, Nišlije su odigrale prijateljski meč sa Kineskim Tajpehom i slavile rezultatom 89:80.


Protivnik naših momaka, ekipa Izraela je ubedljivo izgubila u prvom duelu protiv ekipe Rusije i to neverovatnim rezultatom 86:39. Već u sledećem meču, Izraelci su popravili igru i protiv Francuske slavili sa 79:62.

Privatna arhiva
Privatna arhiva

Očekivanja

Stručni štab se ozbiljno bavi pripremom meča, analizira protivnike i odabira taktiku, a u prilog tome, u izjavi za juznevesti.com, Dragana Berić, članica stručnog štaba niške ekipe rekla je: 

„Danas smo imali trening. Izrael je ozbiljna, nezgodna ekipa, jači su nego prošle godine. Sutra nam je najvažnija utakmica. Igrači su dobro raspoloženi, zdravi, treniraju, disciplinovani i motivisani.“

Ekipa

Članovi košarkaške ekipe Univerziteta u Nišu su:

  • Studenti: Mateja Todorić, Dimitrije Raičević, Ljubomir Čampara, Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Stefan Stojiljković i Marko Branković.
  • Stručni štab: profesori Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Miodrag Kocić i Dragana Berić, kao i trener Marko Cvetković.

Želimo puno uspeha našim košarkaškim predstavnicima!

Izvor: juznevesti.com