Održano takmičenje u besedništvu na FPN-u
Privatna arhiva

Ove godine u nadmetanju u besedništvu učestvovalo je osam takmičara: Natalija Kostić, Natalija Paunović, Tijana Nikolić, Jelena Maričić, Arijana Handan, Tijana Bašić, Jagoš Ristić i Sava Mitrović. Nagradu je osvojio Jagoš Ristić.


Studenti su i ove godine raznovrsnim temama i kreativnim besedama oduševili publiku i žiri. Na takmičnju su dodeljene dve nagrade, jedna od strane publike i jedna od žirija. Nagradu publike osvojila je Arijana Handan

„Nisam očekivao ovakvu odluku žirija, jer smatram da su i ostali takmičari zaslužili prvo mesto. Moj govor šalje poruku da su javni interes i novinari kao borci za javni interes i slobodno društvo. Nisam imao prilike da se previše družim sa ostalim takmičarima zbog obaveza, ali to vreme koje sam proveo sa njima je više nego kvalitetno“, izjavio je za naš portal ovogodišnji pobednik takmičenja Jagoš Ristić.

Žiri su, ove godine, činili: profesor retorike na Fakultetu političkih nauka Dobrivoje Stanojević, profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti Radovan Knežević i šef Odeljenja za novinarstvo i komunikologiju na FPN-u i profesor Slaviša Orlović.


Konkurs je trajao do 25. marta, nakon čega su usledile pripreme sa asistentkinjom Lidijom Mirkov. Teme su bile slobodne, a studenti su se potrudili da publici pokažu svoje retoričke sposobnosti.