Papir daj - s nama recikliraj!
Pixabay

Projektni tim „Green Warriors“ vas poziva na akciju skupljanja starog papira, hartije i kartona „Papir daj- s nama recikliraj!“ 26. aprila na Fakultetu političkih nauka od 10h do 18h.


Sav prikupljeni papir će biti recikliran i pretvoren u „eco friendly“ školski materijal. Taj materijal će biti distribuiran najmlađoj populaciji - osnovcima u Beogradu koji će se među sobom takođe takmičiti u sakupljanju papira. Ono odeljenje koje skupi najveću količinu papira poneće titulu ,,eko odeljenja”.


Prvenstveni cilj ovog projekta jeste podizanje svesti kod mladih o važnosti odgovornog ponašanja prema životnoj sredini, kao i animacija najmlađih pripadnika društva da od malih nogu steknu ekološke navike.

 

„Green Warriors“ je projektni tim studenata master programa Ekološka politika koji žele da ukažu na važnost i značaj očuvanja životne sredine i poštovanje 17 zacrtanih ciljeva održivog razvoja prema Ujedinjenim nacijama.


Reciklažom jedne tone starog papira sačuva se 17 stabala, 4 2000 kW električne energije i 32 000 litara vode.


Posetite i panel diskusiju „Postaje li Srbija deponija?“, koja će se održati istog dana od 17h do 18:30h u Centru za američke studije na Fakultetu političkih nauka. 


Gosti diskusije biće član Zelene Stranke, mr Goran Čebardi, rukovodilac CEPOR-a i master programa Ekološka politika, dr Darko Nadić, kao i Andrej Bojić iz Ministarstva za zaštitu životne sredine.


Izvor: Facebook