Pogledajte šta vas tokom maja očekuje u SKC-u
Wikipedia

Ciklus predstavljanja fakulteta FDU u SKC-u

U četvrtak 17. maja od 18h u Maloj sali Studentskog kulturnog centra u okviru Ciklusa predstavljanja fakulteta predstaviće se Fakultet dramskih umetnosti.


Ovo predavanje namenjeno je srednjoškolcima, budućim studentima, kako bi se na vreme upoznali sa svim potrebnim informacijama o upisu, studijskim grupama i programima koji su akreditovani na Fakultetu dramskih umetnosti.


Fakultet dramskih umetnosti obrazuje kadrove za oblast dramskih i audiovizuelnih umetnosti – pozorišta, filma, radija i televizije. U ovoj instituciji školovali su se najveći dramski umetnici i stvaraoci koji su znatno doprineli visokom nivou jugoslovenskog i srpskog pozorišta, filma, radija i televizije. 

Radionica: „Psihodramsko čitanje”

U ponedeljak 21. maja od 18 časovaNovom prostoru SKC-a održaće se radionica „Psihodramsko čitanje”, koju će voditi Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka.


Tema radionice bazirana je na čitanju pripovetke „Krotka” Dostojevskog i nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, kao i otkrivanja onoga što knjiga u nama pokreće.


Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje vam može postati važno.


Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.com .

SKC
SKC

Predavanje: „Otključaj svoje intelektualne potencijale”

U četvrtak 24.maja od 18 časova u Maloj sali u SKC-u održaće se predavanjeOtključaj svoje intelektualne potencijale”, koju će voditi Miloš Pešić, predavač i autor programa IQ Plus u IQ Centru.


Ljudski mozak je najsavršenija stvar na svetu.Način na koji funkcioniše ljudski mozak, omogućio je čoveku da napreduje, stalno se usavršava i stvori svet kakav danas poznajemo.


Svi ljudi rađaju se sa približno jednakim intelektualnim potencijalom. Šta je onda to što razlikuje Teslu, Ajnštajna, Edisona, Da Vinčija, Pikasa, Getea... i druge velike umove – naučnike, pronalazače ili vrsne umetnike, od ostalih ljudi? Upravo način na koji su razvijali i oslobađali svoje intelektualne potencijale!

SKC
SKC

Projekat: „Studenti studentima”

U petak 25. maja od 18 časova u Maloj sali SKC-a održaće se predstavljanje projekta „Veče romanskih jezika”, u kome će učestvovati studenti sa kate za romanistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Ovoga puta imaćete priliku da slušate o istoriji, kulturi i običajima Španije, Francuske, Italije i Rumunije. Prepustite se čarima ovih zemalja…

SKC
SKC

Predavanje: „Galaksije kao gradivni elementi Univerzuma”

U četvrtak, 31. maja sa početkom u 19 časova, u Maloj sali održaće se predavanje „Galaksije kao gradivni elementi Univerzuma”. Predavač je Stanislav Milošević, katedra za Astronomiju Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Na predavanju moći ćete da proverite svoje znanje o galaksijama, ali i da saznate nešto novo, kako ih proučavamo i zašto su one gradivni blokovi Univerzuma na velikoj skali.


Do XX veka nismo znali da li postoje druge galaksije osim naše. Najsvežiji zaključak je da se Kosmos širi ubrzano i da se sastoji pretežno od tamne energije, tamne materije i vidljive materije. Tamna i vidljiva materija su izgradile galaksije. Galaksije evoluiraju kao sistemi, interaguju, sudaraju se, grade veće galaksije.

Pixabay
Pixabay

Izvor: SKC