Pokaži i ti svoje studentsko srce!
Pixabay

Humanitarna akcija pod nazivom „Studentsko srce 8” održana je od 26.11. do 07.12. Cilj ove akcije je priprema novogodišnjih paketića za najugroženije porodice. 


„Ovo je osma godina zaredom kako Klub ,,Aktiva" uspešno realizuje akciju ovog tipa. Sama akcija se izvodi u nekoliko faza. Prvo se organizuje prikupljanje novčanih sredstava, osnovnih životnih namirnica, kućne hemije, odeće, obuće i igračaka na našem fakultetu i fakultetima čiji su studentski parlamenti odlučili da podrže našu akciju”, objašnjava jedna od učesnika Ana Ivanović.

U toku prikupljanja sredstava, Klub ,,Aktiva" organizuje humanitarnu žurku za prikupljanje novca. Nakon prikupljenih sredstava, rukovodstvo kluba pravi dva paketića, od kojih se u jednom nalaze osnovne životne namirnice (ulje, šećer, so brašno, začini i razni slaniši i slatkiši), a u drugom kućna hemija (prašak, šampon, deterdžent za pranje sudova, vlažne maramice i drugo). 


Naša sagovornica ističe da nakon kupovine i pakovanja paketića, kontaktiraju Centar za Socijalni rad u Kragujevcu kako bi dobili informacije o najugroženijim porodicama i dodaje da prednost imaju porodice sa troje i više dece. 


„Želim da napomenem da smo ove godine oborili rekord prethodnih godina i obezbedili paketiće za 35 najugroženijih porodica, na šta smo vrlo ponosni", kaže Ana.

Akciji su se priključili i studenti sa Pravnog, Prirodno - matematičkog, Fakulteta inženjerskih nauka, kao i Studentski dom i Pedagoški fakultet iz Jagodine.


Pokaži svoju humanost! Pokaži svoje studentsko srce!