Poligon za snažne ideje na Zlatiboru

FOTO: KONSEK

Kao i prethodnih godina, suština KONSEK-a je ista – okupiti preko 400 studenata ekonomije iz zemlje i regiona na jednom mestu i tokom pet dana sa predavačima otvoriti određen problem, polemisati o zadatim temama i davati konkretne sugestije na predavanjima, panelima i radionicama.

„Naziv ovogodišnjeg kongresa „Snaga ideja“ izabran je, jer želimo da ukažemo mladima na sve mogućnosti koje su im na raspolaganju, kako bismo ih podstakli da ne odustaju od svojih zamisli i ideja i na pravi način im pomogli u njihovom ostvarivanju. Napredak u društvu može se desiti onda kada se mladi pokrenu i preuzmu inicijativu“, poručuju organizatori iz Grupe za SPEKOF.

Brojni eminentni predavači i panelisti, uzeli su učešće na ovogodišnjem KONSEK-u. Neki od njih su Tanja Tatomirović, PR menadžer kompanije Microsoft, Vladimir Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, kao i Miodrag Zec, redovni profesor Filozofskog fakulteta.

KONSEK je prepoznat i podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, kao i Univerziteta u Beogradu. Značaj i veličinu KONSEK-a prepoznali su Microsoft, Delhaize, Beogradska berza i mnoge druge kompanije.

Interesovanje za KONSEK je svake godine veliko, a koliko studenata se interesuje za ovaj kongres, najbolje govori činjenica da su ove godine sva raspoloživa mesta rezervisana za manje od tri minuta. Više informacija o samom događaju možete potražiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici kongresa.