Posetite Forum mladih naučnika!
Pixabay

Forum ove godine nosi slogan „Pridruži se”. Konferencija ima za cilj promociju mladih talenata, budućih mladih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da odu u Meksiko, da se dodatno edukuju.


Ovogodišnji forum će svečano otvoriti  Marko Antonio Gardija Blanko, ambasador Meksika u Srbiji. Goviriće i Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra za dualna obrazovanja, kao i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik sveta i ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete.


Posle svečanog otvaranja očekuje se prvi panel nosi – „U korak sa inovacijama 21. veka. Kako postići nivo Meksika?”. Na štandu ispred sale biće postavljen promo materijal države Meksika, kako bi prisutni mogli da se upoznaju sa kulturom ove države.


Facebook event
Facebook event

Prisutni će imati prilike da vide i promo film koji nosi naziv „Oni dolaze”, u kome će se predstaviti tri najbolja mlada talenta iz Srbije i tri najbolja talenta iz Meksika, kao i najbolji mladi talenti iz 2017. godine.


Ideja o održavanju foruma potekla je od Jovana Milića, bivšeg učenika Prve tehničke škole Milutin Milanković u Nišu, a sada studenta treće godine Mašinskog fakulteta.


Ulaz je slobodan.


Izvor: Gradski portal018