Pokažimo solidarnost i pomozimo najstarijima!
Pexels

Kao što nam je poznato, nakon uvođenja vanrednih mera Vlade Republike Srbije, zbog sprečavanja širenja korona virusa COVID-19 pooštrene su mere, pa je kretanje najstarijih građana znatno ograničeno. Samim tim, nisu u mogućnosti da obezbede osnovne životne namirnice, lekove, kao i sredstva za higijenu koji su im preko potrebni. 

Uz njih smo rasli, oni su pazili na nas dok smo bili mali, od njih smo učili, pomagali su nam na razne načine kroz naše odrastanje, sada je došao red da mi pomognemo njima, a ovo je jedini siguran način da to uradimo, stoji u saopštenju za javnost.

Intreresantan je podatak da su izrađene i specifične maske sa logom Univerziteta u Kragujevcu, posebno namenjene volonterima. Takođe, uz apel da ne pružaju pomoć samoinicijativno, već organizovano, preko volonterskog centra Kriznog štaba grada Kragujevca.

Zvanična stranica Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (Print screen)
Zvanična stranica Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu (Print screen)

Do sada je preko sto volontera pomoglo najstarijima u dobavljanju osnovnih namirnica.

Zbog specifičnosti izazvane novonastalom vanrednom situacijom, na području cele države, ali i širom planete, na teritoriji grada Kragujevca formiran je Krizni štab, a angažovani u volonterskom centru Kriznog štaba će vas kontaktirati, a zatim dati instrukcije i detaljna uputstva za pružanje pomoći, a ujedno obezbediti i potrebnu medicinsku zaštitu.


Ukoliko želite da se pridružite i pomognete to možete uraditi putem sledećeg linka. Sve prijave koje stignu biće prosleđene Upravi za vanredne situacije koja, u saradnji sa Crvenim krstom, poziva prijavljene volontere po potrebi.

Pokažimo solidarnost! Hvala što binete o najstarijima!

Izvor: Ritam grada, Prvi na skali, zvanična fejsbuk stranica Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu