Požurite na izložbu profesora FPU-a!
pixabay

Izložba ,,Doajeni FPU” predstavlja 100 radova umetnika i pedagoga koji su odnegovali generacije umetnika, koje i danas pratimo.

Izložba je sastavljena od radova poznatih umetnika 20. veka koju čine: Aleksandar Tomašević, Bogić Risimović Risim, Bogdan Kršić, Miloš Ćirić, Nandor Glid, Ninela Pejović, Anđelka Slijepčević, Lidija Mišić, Mirjana Isaković i mnogi drugi.

Ona obuhvata dela koja su inspirisana ratom, ekspresionizmom, intimizmom, postmodernom, Parizom, Krakovom, Bečom i mnogim drugim gradovima.

Kroz radove se može videti evolucija dolaska do današnjih studijskih programa Primenjena umetnost, Dizajn i Konzervacija i restauracija, odnosno do odseka: Dizajn enterijera i nameštaja, Primenjeno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Keramika, Scenografija, Scenski kostim, Kostim, Primenjena grafika, Grafički dizajn, Industrijski dizajn, Dizajn tekstila, Konzervacija i restauracija kao i mnogih opštih i užih predmeta, koji se odnose na teoriju i praksu umetnosti i dizajna. 

Izožba je idealna za one koji vole umetnost i one studente koji žele da se upoznaju sa radovima nekadašnjih profesora FPU-a, a možda baš u tim radovima pronađu i inspiraciju za svoja buduća dela.

Ukoliko vam se ukaže prilika, obavezno posetite izložbu.


Izvor: RTS