Programeri, da li ste spremni za novi izazov?

Priredila: Marija Planić

FOTO: Safety Code Hackathon

Učesnici će imati priliku da kroz ovo korisno i nezaboravno iskustvo primene svoje programerske veštine na realan problem bezbednosti mladih. Timovi će imati 24 časa da kreiraju aplikaciju koja će pomoći pri rešavanju problema vanrednih situacija, ekološke bezbednosti, bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu ili neke druge oblasti koja ima veliki bezbedonosni značaj.

Sva pravila takmičenja, kao i tema, detaljni zahtevi i smernice za rešavanje problema, učesnicima će biti objašnjeni pred sam početak događaja. Učesnicima će na raspolaganju biti mentori koji im mogu pomoći u formulisanju ideja i razvijanju same aplikacije.

photo_hakaton_02_2016.jpg

FOTO: Informatica ++

Stručni žiri će ocenjivati završne prezentacije timova i odabrati tri tima koja će se plasirati u finale. Najbolja tri tima će imati mesec dana da detaljnije razviju svoju ideju, na osnovu sugestija mentora i žirija, nakon čega će najbolja aplikacija biti dostupna na internetu.

Hakaton, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, će se održati 4. i 5. marta 2016. godine u prostorijama Biznis inkubatora Gnezdo, a prijave su otvorene do 25. februara. Na sajtu Safety Code Hackathon pronađite više informacija o prijavama, uslovima prijavljivanja i samom događaju. Svi prijavljeni timovi će do 29. februara biti obavešteni o rezultatima prijava.

_izrada_sajtova.gif

Takmičari su dužni da donesu svoju opremu, a biće im dostupni dodatni monitori i prostor za rad. Hrana i piće u toku događaja će biti obezbeđeni.

Proširite granice svoje sigurne zone! Neka baš vaša aplikacija bude najbolje rešenje koje će rešiti problem bezbednosti mladih širom Srbije! Prijavite se!


Marija je zaljubljenik u pozorište, koja kroz svaku svoju ulogu pokušava, najpre da razume postupke ljudi u pojedinim situacijama, a potom da svoje saznanje prenese na gledaoce.