Siemens + ETF + EESTEC = SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019
Pixabay

Radionice

Organizatori ističu da je u okviru besplatnih stručnih radionica, mladim budućim ekspertima pružen detaljan uvid u problematiku s kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji. Kao glavna ideja projekta ističe se priprema studenata za nove zahteve tržišta.

Takmičenje

Takmičenje je regionalnog karaktera, a prvi deo se istovremeno održava u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu. Na lokalnom takmičenju u rešavanju zadataka uz korišćenje Siemens-ovog PLC softvera nadmetaće se ukupno 13 timova iz Srbije, a dva najbolja tima plasiraće se dalje na regionalno finale u Zagrebu.

Pixabay
Pixabay

Članovima pobedničkog tima iz svake zemlje kompanija Siemens je obezbedila praksu u lokalnoj kompaniji i posetu Siemens referenci u Rijeci.

Reč organizatora

Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su prof. dr Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta, Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens, prof. dr Goran Kvaščev sa Elektrotehničkog fakulteta i prof. dr Milan Ristanović, profesor sa Mašinskog fakulteta.


U svom obraćanju na svečanom otvaranju, dekan ETF-a prof. dr Milo Tomašević istakao je značaj saradnje sa Siemens-om:

„Ovo je jedan izuzetno lep primer saradnje između kompanije Siemens, studentske organizacije EESTEC i Elektrotehničkog fakulteta. Pre četiri godine počeli smo sa ovim projektom, koji se sada već tradicionalno organizuje. PLC projekat je sjajna prilika za studente da nadograde svoja znanja stečena na časovima”.

Reči zahvalnosti i radosti povodom uspešne saradnje koja je iznedrila jedan ovako značajan projekat usledile su i od generalnog direktora Siemens-a, Udo Ajhlingera:


„Zahvalio bih se na saradnji Elektrotehničkom fakultetu i studentskoj organizaciji EESTEC. Četvrta godina organizovanja projekta pokazatelj je da radimo dobar projekat i da spoj teorijskog i praktičnog znanja daje najbolje rezultete. Od profesora i naših inženjera, kao i kolega iz privrede studenti će moći da saznaju više o temi koja ih interesuje i da nadograde znanja o radu sa programabilnim logičkim kontrolerima, a jedan od ciljeva takmičenja jeste da učesnike što bolje pripremi za rad u poslovnom okruženju. Poželeo bih sreću svim timovima koji su se prijavili i nadam se da će neko od vas biti regionalni pobednik.“

Ovaj projekat divan je primer kako preduzetnici, fakulteti i studenti mogu da sarađuju i neka bude podsticaj za još mnoge uspešne saradnje!

Izvor: personalmag.rs