SKC: Evo čemu možete besplatno prisustovati sledeće nedelje
Facebook (SKC)

Radionica: „Psihodramsko čitanje”

U ponedeljak 13. novembra 2017. godine od 18 časova u SKC-u održaće se radionica  „Psihodramsko čitanje”, koju će voditi  Gordana Marić Lalović – psihološkinja, grupna psihoanalitičarka, psihodramska psihoterapeutkinja i supervizorka . 


Tema radionice bazirana je na čitanju pripovetke Edgara Lana Poa „Pad kuće Ušera” i nudi prostor za promišljanje i utiske o knjizi, ali ne i formalnu književnu analizu, nego otkrivanje onoga što knjiga u nama pokreće. Ona podstiče novo razmišljanje o pročitanom, nudi uvide i ključeve mogućih tumačenja dela, kao i lične spoznaje, slične onima do kojih se dolazi u psihodrami. 


Radionica počinje razgovorom u krugu, spontanim asociranjem na delo – pričanjem utisaka i doživljaja, razmišljanjima inspirisanim čitanjem, a razvija se dramatizovanjem nekih ideja na improvizovanoj pozornici. Korišćenjem tehnika psihodrame: zamene uloga, dubla, miroringa, pomoćnog ega – postajete deo istraživanja koje vam može postati važno.


Za radionicu nisu potrebna nikakva predznanja ni posebni talenti. Broj učesnika je ograničen. Prijave slati na e-mail: maricgordana21@yahoo.comSKC
SKC

Predavanje: „Zašto zaboravljamo definicije i klasifikacije?”

U četvrtak 16. novembra 2017. godine od 19 časova u SKC-u održaće se predavanje „Zašto zaboravljamo definicije i klasifikacije?” , koju će voditi Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština i autor TESLA Metodike efikasnog učenja, odnosno treninga Brzo Čitanje, Mentalne Mape, Tehnike Pamćenja i Organizacija učenja.


Studenti se zbog velike količine informacija sa kojima se susreću tokom školovanja najviše boje da na ispitu ne zaborave ono što su do tada dugo učili. Zašto ne možemo da se setimo činjenica koje smo upamtili, čak i kada nakon samog učenja znamo da ih znamo? Šta bi trebalo da uradimo da naše prisećanje postane bolje i da postanemo sigurni da ćemo se setiti onog što smo memorisali?


Predavanje je prvenstveno namenjeno studentima društvenih fakulteta koji bi želeli da osveste zašto imaju problem sa zaboravljanjem i da nauče korisne strategije kako da ga reše.


Za predavanje je potrebno da ponesete beležnicu i pribor za pisanje!

SKC
SKC

Projekat: „Studenti studentima”

U petak 17. novembra 2017. godine od 19 časova u SKC-u održaće se predstavljanje projekta „Studenti studentima” kroz predavanje na temu „Tako blizu a tako daleko! Veče slovenskih jezika, kultura i tradicija” , koju će voditi studenti Katedara slovenskih jezika Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. 


,,Studenti Studentima” je najveći eksterni projekat Studentskog parlamenta Filološkog fakulteta. Svi zainteresovani biće u mogućnosti da saznaju nešto novo i korisno o različitim zemljama, kulturama i tradicijama. Ovo veče je još jedan korak ka našem cilju-širenju svesti o značaju jezika.

Ovoga puta imaćete priliku da slušate o nama bliskim narodima i jezicima, bitnim razlikama ali i onome što nas povezuje sa njima. Prepustite se čarima Poljske, Bugarske, Ukrajine, Češke… Uživajmo svi zajedno u prijatnoj večeri uz muziku i piće!

SKC
SKC