„Skoli“: pronađi stipendiju po svojoj meri
Pixabay

Kada se Kristofer Grej spremao za fakultet, znao je da će imati poteškoće pri pokrivanju školarine i ostalih troškova. Nije želeo da nakon diplomiranja shvati da se davi u dugovima za studentski kredit, što se dešava mnogim diplomcima. Zato se posvetio potrazi za stipendijom, koja će mu skinuti deo tog finansijskog tereta.


Međutim, nije bilo lako dobiti te stipendije. Grej nije imao pristup internetu kod kuće. Zato je koristio sredstva u lokalnoj biblioteci i školi, pa i svoj mobilni telefon, kako bi pronašao i proučio različite mogućnosti za dobijanje stipendije.


Iako je njegova potraga za stipendijama na kraju bila uspešna – dobio je ukupno oko 1,3 miliona dolara – to je bio dug i zamoran proces. Znao je da nije jedini student koji ima probleme sa tim da pronađe prikladne stipendije kojima bi platio školovanje. Zato je i napravio „Skoli“ (Scholly), da bi izmenio ceo proces i pomogao drugima da pronađu priliku za dobijanje stipendije.


Pronađi stipendiju


Grej je objasnio: „Ideja je da „Skoli“ skrati višemesečnu potragu za stipendijom na neka dva minuta. Krati vreme koje vam je potrebno da se osigurate da zaista dobijete ono za šta ste kvalifikovani“.


Da bi koristili servis, studenti mogu da se registruju tako što će uplatiti nadoknadu u iznosu od 2,99 dolara. Zatim je tu pristupni obrazac koji prikuplja podatke od studenata, na osnovu kojih se određuje koje stipendije su najpogodnije za njih. To su, na primer, prosečna ocena, demografski podaci, čak i neki faktori koji spadaju u grupu „razno“, a koji bi mogli da daju studentu potrebne kvalifikacije za neke manje poznate stipendije.

Pixabay
Pixabay

Nakon što „Skoli“ prikupi sve relevantne podatke, potrebno mu je nekoliko minuta da napravi listu mogućnosti za stipendije koje se poklapaju sa odgovorima i kvalifikacijama studenata. Grej kaže da „Skoli“ koristi funkciju „traži“ (Find) da bi prikupio informacije. Ipak, on ne pretražuje internet samo kako bi pronašao bilo šta što se podudara za setom ključnih reči. On, u stvari, prvo pregleda mogućnosti za stipendije, pre nego što ih uključi u svoju listu potencijalnih rezultata pretrage.

Prema tome, to je proces koji se sastoji iz više koraka. On prvo pretražuje internet, kako bi pronašao bilo kakve potencijalne mogućnosti. Može ih pronaći na nekim drugim sajtovima za stipendije, sajtovima škola, nezavisnih organizacija ili praktično, bilo gde drugde na internetu.

Zatim, „Skolijev tim“ (Scholly Squad) ispituje te mogućnosti kako bi odredio da li su legitimne i koji bi studenti aplicirali za njih. Potom, kada se studenti prijave i unesu svoje podatke, „Skoli“ pretražuje unutar te zbirke pregledanih stipendija, radi pronalaženja najrelevantnijih rezultata.

Povrh svega toga, studenti mogu da koriste svoje naloge tokom srednje škole, koledža ili čak, fakulteta. Prema tome, vi ne unosite informacije o sebi da bi ste dobili listu koju možete samo jednom da iskoristite. Možete da sačuvate podatke o stipendijama za koje ste zainteresovani, pa čak i da se prijavite da dobijate obaveštenja kada se približi kraj roka ili ako se pojave neke nove stipendije za koje imate kvalifikacije.

_rangiranje_fakulteta_1.gif

„Skoli“, takođe, nudi priliku za škole, organizacije i pojedince da plate za korišćenje servisa u ime studenata. Program Give:Scholly nudi svima priliku da pomognu studentima da pristupaju besplatno. Štaviše, „Skoli“ je stupio u partnerstvo sa kompanijom „KomonBond“ (CommonBond), kako bi studentima, koji su morali da podignu kredite, dali mogućnost da ih refinansiraju i dobiju najbolje moguće stope.

Problemi sa vraćanjem učeničkih ili studentskih kredita nisu ništa novo. Međutim, studenti poput Greja, skloni preduzetništvu, rade na tome da svojim vršnjacima i narednim generacijama olakšaju taj teret što je više moguće, tako što prave platforme kao što je „Skoli“.


IZVOR: Small Business Trends