SKONUS: Važno saopštenje – Uvođenje kriznog stanja!?
Pixabay

Saopštenje

Na zvaničnom Instagram profilu Studentske konferencije univerziteta Srbije juče je izdato zvanično saopštenje u vezi sa novonastalom situacijom u zemlji i svetu izazvane virusom korona (COVID-19).


Poučeni situacijom iz 2014. godine i poplavama koje su zadesile našu zemlju, došli su do ovog zaključka zajedno sa Krovnim organizacijama Republike Srbije.

Krovne organizacije, koje su učestvovale u donošenju odluke, su: 

  • Nacionalna asocijacija praktičara/-ki omladinskog rada, 
  • Nacionalna asocijacija kancelarija za mlade, 
  • Krovna organizacija mladih Srbije, 
  • OPENS, 
  • Mladi istraživači Srbije i 
  • Savez izviđača Srbije.

„Smatramo da je dužnost građana da pomognu onima koji su ugroženi“, stoji u saopštenju SKONUS-a.

Ideja je da se u svim gradovima Republike Srbije formiraju krizni štabovi za volontere. Sa pokretanjem ove ideje već se krenulo, a SKONUS ističe da želi da sve sudente i mlade pozove da se u ovoj situaciji nađu za sve kojima je pomoć neophodna, kao i da se jave dežurnim službama svojih gradova.

„Drago nam je što vidimo da su brojne organizacije i studentski parlamenti podržali akciju solidarne pomoći, mi kao krovno telo sada pozivamo sve i pružamo punu podršku svim mladima da pokažu svoju solidarnost i spremnost da pomognu“, istaknuto je u saopštenju.

Javite se nadležnima!

SKONUS je naglasio i koliko je važno da se studenti ne organizuju samostalno, već da se jave nadležnim ustanovama svog grada.


Situacija je specifična i mladi bi trebalo da brinu o svojoj zdravstvenoj zaštiti prilikom pomaganja drugima.

Pixabay
Pixabay

Prioritet je da se prate detaljna uputstva, obuke i da se koristi prikladna medicinska zaštita prilikom volontiranja, a upravo o tome vode računa nadležne institucije.

Prijavite se!

Pošaljite vaše podatke (ime, prezime, e-mail adresu i grad iz kog dolazite) u inboks Instagram stranice, i oni će vaše podatke proslediti nadležnoj službi grada iz kog dolazite. Podaci će se koristiti samo u svrhe volontiranja za situaciju COVID-19.

Vodimo računa o sopstvenom zdravlju, ali vodimo računa i o zdravlju naših građana!

SKONUS

Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) predstavlja najviše predstavničko telo studenata u Srbiji. Članice SKONUS-a su svi državni i privatni univerziteti Srbije.


Izvor: SKONUS