Šta nas očekuje na Sajmu stipendija?
Facebook (CzRK)

Sajam stipendija će se održati 16. i 17. oktobra 2018. godine u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu. Na sajmu učestvuju kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu. Takođe, tu su i državne institucije, fondovi i nevladine organizacije.


Na sajmu učestvuju: Ministarstvo prosvete i nauke, Fond Dositeja Ministarstva omladine i sporta, Fondacija Tempus, Fondacija dr Zoran Đinđić i mnogi drugi.


Otvaranje biće upriličeno u utorak, 16. oktobra, u 10 časova. 

Program ćete moći da pratite i preko interneta. RCUB će obezbediti live-streaming na MediaPortalu. 

Facebook (CzRK)
Facebook (CzRK)

Oba dana Sajma biće popunjena informativno-konsultativnom sesijom u holu i dvorištu Rektorata, tokom kojih će zainteresovani studenti moći da dobiju savete i smernice za apliciranje od predstavnika institucija učesnica.


Ova manifestacija poslužiće studentima i zaposlenima da prošire informisanost o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu


Takođe, saznaće uslove koje bi trebalo da ispunjavaju da bi upisali željene studije, koje su to veštine, koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti. Poslužiće i za upoznavanje novih ljudi koji su spremni da podele iskustva i daju savet.


Izvor: Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu