Prvi ambasador EKOF-a: atletičar Strahinja Jovančević
EKOF

Nakon uspeha koji je ostvario na Evropskom prvenstvu u Glazgovu osvojivši bronzanu medalju, a pre početka nove sezone 25. maja na evropskom Kupu klubova, ovaj uspešan mladi čovek dobio je još jedno priznanje za svoja dela – imenovan je za ambasadora svog fakulteta.


Dekan Ekonomskog fakulteta u izjavi za portal najstudent.com povodom dodele priznanja, rekao je o Strahinjinim uspesima: 

„Još pri našem prvom susretu na fakultetu kada je polagao ispit kod mene, Strahinja Jovančević je pokazao da je veliki šampion i da je fer plej njegov glavni princip. Presrećni smo zbog njegovog uspeha i želimo da mu zahvalimo što je najbolji uzor mlađim koleginicama i kolegama i što Ekonomski fakultet predstavlja u najboljem svetlu. Zato smo odlučili da ga imenujemo za prvog ambasadora našeg fakulteta i tako mu odamo priznanje za sve uspehe na terenu i van njega.“

Srahinja Jovančević

Strahinja je apsolvent Ekonomskog fakulteta na smeru Mikroekonomska analiza, a ovim priznanjem postao je i prvi ambasador Ekof-a. 


Ne krijući radost povodom dodele priznanja, za portal najstudent.com Strahinja je izjavio:

„Prvi put sam fakultet predstavljao na Univerzijadi u Tajpeju 2017. godine gde sam se takmičio među 12.000 učesnika iz svih zemalja sveta. Tada sam zauzeo 8.mesto i ispod mog imena stajalo je Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu. 


Presrećan sam što sam prvi dobio ovo priznanje i trudiću se da opravdam ukazano poverenje i da budem dostojan titule EKOF ambasadora”.

Da mu je pored osvojene evropske bronze, pohvala od fakulteta i dekana Boričića najdraži uspeh potvrđuje i njegovo oduševljenje koje je podelio sa pratiocima na društvenim mrežama uz reči:


„Svoj prvi ispit na fakultetu sam imao kod profesora matematike i dekana Branislava Boričića, i pao sam. I to je normalno.

Već sledeći put sam položio.

Sećam se da sam baš tada i pročitao jednu misao koja me i danas vodi kroz život: 

Bebe nikada ne odustaju da nauče da hodaju bez obzira na to što padnu po hiljadu puta pre nego što uspeju da samouvereno hodaju na dve noge.“

Šta je projekat EKOF Ambasadori?

EKOF ambasadori je projekat Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu kroz koji se afirmišu bivši i sadašnji studenti fakulteta, koji na najbolji način promovišu fakultet i predstavljaju uspešne pojedince u sferi ekonomije i biznisa, ali i van nje. Pored Strahinje Jovančevića, u narednom periodu planirano je imenovanje novih EKOF ambasadora i to iz redova uspešnih analitičara, biznismena, naučnika, preduzetnika, političara, ali i umetnika.

Ekonomski fakultet izabrao je najboljeg za svog prvog ambasadora. Kao što je Strahinja rekao, svi smo mi nekad bili bebe koje su padale i svi smo naučili da hodamo na dve noge, samo neki i da skaču, i to za medalju! Čestitamo!


Izvor: najstudent.com